Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Amatőr szakácsból profivá avanzsálni

2 832 bájt hozzáadva, 2018. április 16., 14:21
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell amatőr szakácsból profivá avanzsálni? == A szakács szakma sokak számára kecsegtető lehet. A kérdés csak az, hogy kinek a kezében áll a legj…”
== Hogyan kell amatőr szakácsból profivá avanzsálni? ==

A szakács szakma sokak számára kecsegtető lehet. A kérdés csak az, hogy kinek a kezében áll a legjobban a fakanál?

== Lépések ==

#* Keress egy megbízható szakács tanfolyamot! Arról azonban ne feledkezz meg, hogy az iskolát elvégezve még közel sem biztos, hogy munkát is kapsz. Nem elég kívülről fújnod a panírozás magas művészetét, vagy tudnod, hogy mi az a julienne és a mártás-redukálás.

#* Keress elő otthon minden szakácskönyvet, és gyakorolj! Próbáld ki a lehető legtöbb receptet, hogy jártasságot szerezz! Egy jó séfnek nemcsak a bablevest kell jól elkészítenie, hanem a mézes-krémest is.

#* Keress magadnak gyakorlati helyet a tanfolyam után! Ahhoz, hogy elegendő tapasztalatot szerezhess a szakács szakmában, mindent az elejéről kell kezdened. Feltehetően hosszú hónapokon át csak hagymát és krumplit fogsz pucolni egy étteremben, később azonban már egy-egy mártást is rád bíznak.

#* Keress újabb és újabb célokat, ismerd meg más kultúrák gasztronómiáját! Tapasztalataidról akár videó blogot is vezethetsz, cikkeket is írhatsz. Így azoknak is segíthetsz, akik hasonló cipőben járnak, mint te.

#* Keress minden napban pozitívumot! Sok amatőr szakács ott bukik el, hogy idő előtt feladja a harcot. Unják, hogy csak a tésztát dagasztják éjt nappallá téve, biztos távolságban a gáztűzhelytől. Feladatként élik meg a mindennapokat, holott a tanfolyamon is biztosan elmondták, hogy a betanulási időszak, és a ranglétrán való felkapaszkodás nem 3 hónap lesz.


== Tippek ==

* Szerezz be egy jó szellőzést biztosító szakácskabátot és nadrágot, egy zárt és kényelmes cipőt! Ja, és ne feledkezz meg a sapkáról és kötényről sem!


== Amire szükséged lehet ==

* Ezt a receptet jól jegyezd meg! Egy csipetnyi türelem és empatikusság, egy mokkáskanálnyi alázat és merészség, fűszerezésként pedig örökkön át tartó állhatatosság.


== Figyelmeztetések ==

* Szakácsnak készülni, és annak lenni más tészta. Ez a szakma nemcsak a konyhában való robotolásról szól, hanem a világ összes ízének megismeréséről is, a folyamatos kísérletezésekről, az újra és újra elrontott ételekről, a gasztronómia habzsolásáról, az önkifejezésről.


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

*[http://geniuszplusz.hu/]
*[http://egyszakacsnaploja.blog.hu/2015/10/19/a_kezdeti_nehezsegek_a_nehezseg_kezdete]
*[http://vilagevo.hu/2014/03/06/szakacs_akarsz_lenni_akkor_elobb_olvasd_el_mit_gondol_errol_egy_magyar_szakacs]
*[http://hellokarrier.hu/karrierutak/6806-megvan-a-michelin-csillagos-sef-titka.html]

[[Kategória:Munka-karrier]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Étel-ital]]
49
szerkesztés