375
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
== Lépések ==
# '''Válaszd külön a tojásokat fehérjére és sárgájára!'''# '''A tojássárgájákat keverd össze csomómentesre a kevés liszttel, cukorral és kb. 1 dl tejjel!'''# '''A maradék tejet tedd fel főni, melybe öntsd bele a vaníliáscukrokat!'''# '''Amikor felforr a tej, öntsd bele a lisztes keveréket!'''# '''Forrald fel újra folyamatos kevergetés mellett!'''# '''Miután kész, vedd le a tűzről, és tedd bele a vajat! ''' Erre azért van szükség, hogy ne bőröződjön be a szósz felszíne. Gasztronómiai elnevezése ennek a mozzanatnak a montírozás. Amellett, hogy technikai előnye van (bőrösödés elkerülése), még selymesebb ízt, fényesebb és dúsabb kinézetet is ad az ételnek.# '''Tálald melegen vagy hidegen, ahogy tetszik!'''
== Tippek ==