375
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell sört csapolni? ==
[[Fájl:sör_.jpg|right|200px]]Manapság az egyszerű kocsmákban és vendéglátó egységekben kevésbé fordítanak figyelmet a megfelelő szabályos sörcsapolásra és annak hagyományos szabályait betartani. Mondván, hogy túl időigényes. Pedig amellett, hogy a tökéletes sör titka a csapolás folyamatában is rejlik, ezt megtartva még igen . Ráadásul a maga nevében színpadias és elegáns is tud lenni a műveletsörcsapolás, ha megfelelően végzik. Márpedig ha Pontokba szedtük az ember ivásra adja a fejét, jól esik egy kis elegancia is hozzáehhez mindenképpen betartandó aranyszabályokat.
== Lépések ==
# '''Öblítés!''' Akkor Öblítsd el a poharat hideg vízzel, még akkor is, ha tiszta a pohár a tiszta. ! Ugyanis ennek az első, igen fontos lépésnek a pohár lehűtése a célja. Meleg pohárban a sör gyorsabban engedi el a csapolás utáni frissességét, mert a szénsav hamarabb távozik el a sörből. Különben is, Ráadásul a hideg sör végig hidegen és csak hideg pohárból korsóból fogyasztva esik jól.
# '''Engedd el a cseppsört!''' A cseppsör az a sör, ami a legutóbbi csapolás után benne maradt a csőben. Ez a pár centiliter sör nem friss, avas ízű, így ne is kerüljön bele a pohárba, korsóba!
# '''Kétharmadnyi sör csapolása egy húzásra.''' Lehetőleg mérnöki pontossággal 45 fokos szögben tartva a poharat csapold bele a sört. A mennyiség a pohár 2/3-a legyen, majd...