Őszi sonkabatyut készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. szeptember 12., 14:19-kor történt szerkesztése után volt. (→Amire szükséged lehet)
Szerkesztés Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni?
Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon finom. A friss, épp csak megpuhult zöldségek egészséges, könnyű vacsorát alkotnak.
Szerkesztés Lépések
- Tépjünk kéttenyérnyi darabokat az alufóliából, mindegyikre tegyünk egy megmosott, kívülről vékonyan megvajazott lilakáposzta levelet.
- A leveleket most színes rétegekkel töltjük meg: először sonkaszeletet teszünk a levélbe, azután feldarabolt friss zöldbabot, egy kanálnyi szerecsendióval kikevert tejfölt, most újabb réteg sonka következik, ezután a frissen bontott zöldborsó és középre újabb kanálnyi tejföl.
- Az alufóliát minden oldalon felhajtva képezzünk batyukat.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 45-50 percig.
- Tálaláskor picit nyissuk meg a batyuk tetejét, így kellemesen illatozik.
Szerkesztés Tippek
- Ha tehetjük, tálaljuk a szabadban, kertben, tornácon, teraszon.
- Tábortűz parazsában is megsüthetjük a batyukat.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 350 g füstölt pulykamell sonka,
- 8 lilakáposzta levél,
- 0,5 kg friss zöldbab,
- 0,5 kg friss,még bontatlan zöldborsó,
- 2 dl tejföl,
- kevés vaj,
- szerecsendió,
- alufólia
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Ha tábortűzben készítjük az ételt, kizárólag engedélyezett helyen rakjunk tüzet! Eloltáskor végezzünk alapos munkát, nehogy egy parázs lángra kapva tüzet okozzon.