Sonkás krémmel töltött paradicsomot készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 31., 08:07-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell sonkás krémmel töltött paradicsomot készíteni?)
Szerkesztés Hogyan kell sonkás krémmel töltött paradicsomot készíteni?
Könnyű főételként vagy köret nélkül előételként is fogyaszthatjuk.
Szerkesztés Lépések
- A margarint áttört tojással, besamellel, mustárral, borssal, sóval ízesítve habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, a főtt tojást és az apróra vágott hagymát.
- A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejét kiskanállal kiemeljük.
- A tojásos-sonkás krémmel megtöltjük a paradicsomokat.
- A kalapját rátesszük, franciasaláta alapra helyezve tálaljuk.
Szerkesztés Tippek
- Sütve is nagyon finom. Szórjunk reszelt sajtot a tetejére, és pirulásig süssük közepes lángon!
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 20 dkg pulykamell sonka,
- 8 db paradicsom,
- 4 db főtt tojás,
- 10 dkg margarin,
- 5 dkg besamelmártás,
- 2 szál hagyma,
- 3 ek mustár,
- őrölt fehér bors, só
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Ha késsel vágnánk ki a paradicsom belsejét, akkor azt óvatosan tegyük, mert a puha héján keresztül könnyen felsebezhetjük a kezünket!