Tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 24., 12:25-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni?)
Szerkesztés Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni?
A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.
Szerkesztés Lépések
- A pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízben kissé átmossuk.
- A hagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
- Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk és 15 percig főzzük.
- Lassan hozzáöntjük a tejszínt és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.
- Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt tésztát és az apróra tépkedett sonkát.
Szerkesztés Tippek
- Nagyon forrón, reszelt sajttal érdemes kínálni.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 1 csomag penne,
- 200 g sonka
- 250 g hámozott, darabolt paradicsom,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- olívaolaj,
- só,
- 3 szál friss bazsalikom,
- 2 dl tejszín,
- 15 dkg sajt
Szerkesztés Figyelmeztetések
- A tészta leszűrésekor ügyeljünk arra, hogy a forró víz nehogy megégesse a kezünket!