Szósz variációkat készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 17., 12:55-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell szósz variációkat készíteni?)
Hogyan kell szósz variációkat készíteni?
Számos mártogatós szószt készíthetünk néhány alapanyag felhasználásával, ezek közül néhányat megmutatunk. Zöldségekhez vagy bármilyen húshoz, falatkákhoz ajánljuk.
Lépések
- Pikáns mártogatós: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál balzsamecet, 1 mokkáskanál csípős paprikakrém.
- Édes mártogatós: 4 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz.
- Tejszínes mártogatós: 3 evőkanál tejszín, 3 evőkanál ketchup.
- Sajtos-tejfölös mártogatós: 1 kis pohár tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, egy csipet só, egy késhegynyi őrölt bors.
Tippek
- Mini virsliket megsüthetünk tésztabundában, amelyek kiválóak a szószokhoz.
Amire szükséged lehet
- méz
- ketchup
- mustár
- tejszín
- tejföl
- sajt
- fokhagyma
- balzsamecet
- csípős paprikakrém
- só, bors
Figyelmeztetések
- Vigyázzunk arra, hogy a csípős paprikakrém ne kerüljön a szemünkbe!