Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Szósz variációkat készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 17., 12:52-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell szósz variációkat készíteni? == Számos mártogatós szószt készíthetünk néhány alapanyag felhasználásával, ezek közül néhányat megmutatu…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell szósz variációkat készíteni?

Számos mártogatós szószt készíthetünk néhány alapanyag felhasználásával, ezek közül néhányat megmutatunk. Zöldségekhez vagy bármilyen húshoz, falatkákhoz ajánljuk.


Lépések

  1. Pikáns mártogatós: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál balzsamecet, 1 mokkáskanál csípős paprikakrém.
  2. Édes mártogatós: 4 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz.
  3. Tejszínes mártogatós: 3 evőkanál tejszín, 3 evőkanál ketchup.
  4. Sajtos-tejfölös mártogatós: 1 kis pohár tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, egy csipet só, egy késhegynyi őrölt bors.

Tippek

  • Mini virsliket megsüthetünk tésztabundában, amelyek kiválóak a szószokhoz.

Amire szükséged lehet

  • méz
  • ketchup
  • mustár
  • tejszín
  • tejföl
  • sajt
  • fokhagyma
  • balzsamecet
  • csípős paprikakrém
  • só, bors

Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk arra, hogy a csípős paprikakrém ne kerüljön a szemünkbe!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.