Párizsi salátát készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. június 18., 08:47-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell párizsi salátát készíteni?)
Szerkesztés Hogyan kell párizsi salátát készíteni?
Ha valakinek fontos az ár is, amellett, hogy finom és jó minőségű ételt szeretne enni, akkor az alábbi recept jó szolgálatot tehet.
Szerkesztés Lépések
- A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral.
- Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral.
- A füstölt sertés párizsit, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
- A kockázott párizsit, valamint a zöldségeket összekeverjük az ízesített majonézzel.
- Egy kóstolás után még ízesíthetjük.
Szerkesztés Tippek
- Tálalás előtt minimum 3-4 órára érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
- Pirított barna kenyérrel fogyasszuk, úgy a legkiválóbb!
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 30 dkg füstölt sertés párizsi,
- 20 dkg héjában főtt burgonya,
- 3-4 db közepes csemege uborka,
- 5 db póréhagyma,
- 1 dl majonéz,
- 1,5 dl tejföl,
- só,
- fél citrom leve,
- őrölt fehérbors,
- porcukor,
- mustár
Szerkesztés Figyelmeztetések
- A csemegeuborkát csöpögtessük le, vagy töröljük szárazra, hogy ne áztassa el a salátánkat!