Kijevi zöldbabos rizottót készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 10., 07:50-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?)
Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?
Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban.
Lépések
- A riszt megpároljuk.
- A zöldbabot sós, enyhén szódabikarbónás vízben leforrázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
- A rizst összekeverjük a zöldbabbal és a finomra vágott petrezselyemmel.
- A mini kijevieket bő forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
- A kisütött mini kijevieket, a zöldbabos rizottóval körítve kínáljuk.
Tippek
- Ha éppen maradt otthon főtt rizs a vasárnapi ebédből, érdemes felhasználni erre a receptre, de félkész, zacskós riszt is használhatunk.
Amire szükséged lehet
- 500 g (mirelit) mini kijevi húsgolyócskák,
- 30 dkg rizs,
- 25 dkg friss vagy mirelit zöldbab,
- fél csokor petrezselyem,
- olaj,
- só
Figyelmeztetések
- Amikor a forró olajba helyezzük a sütnivalót, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!