Rakott húst készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 10., 07:36-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell rakott húst készíteni?)
Szerkesztés Hogyan kell rakott húst készíteni?
A rakott húsban az a jó, hogy sosem kell feltétlenül követnünk a receptet, hiszen akármilyen hozzávaló belekerülhet, ami a hűtőnkben van. Használjuk bátran a fantáziánkat!
Szerkesztés Lépések
- A csirkemelleket felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk vastagabb karikákra, a tejfölt összekeverjük az összetört fokhagymával, sóval és borssal, a sajtot pedig lereszeljük.
- A tepsi (mély) vagy jénai tál aljába olajat öntünk, majd ráhelyezzük szépen sorban a hozzávalókat.
- A csirkemellel kezdjük, rá a füstölt pulykamell sonka, rá a fokhagymás tejföl és a hagymakarikák, majd egy réteg sajt, és kezdjük elölről.
- Legalább 3 réteget készítsünk, tegyünk minden hozzávalóból.
- A tetejére a sajtot rátehetjük, de csak a fólia levétele után, nehogy megégjen.
- Fedjük le a tálat és 30 percig süssük a rakott húst.
- Miután megpuhult a hús, levesszük a tetőt/fóliát és ráreszelhetjük a tetejére a maradék sajtot, amivel még 10-15 percig sütjük.
Szerkesztés Tippek
- Bármilyen körettel tálalható: párolt zöldséggel, sült krumplival vagy akár rizzsel, és az uborkasaláta is pompásan kiegészíti.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 1 csomag pulykamell sonka,
- szeletelt csirkemell (vagy pulykamell),
- hagyma,
- tejföl,
- fokhagyma,
- trappista vagy füstölt sajt,
- olaj,
- só,
- bors,
- mély tepsi vagy jénai tál
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Ha nagy az edényünk, nem kell teljesen kitölteni, készíthetünk a közepére dombot, csak a szeletelésnél kell figyelni, nehogy szétessen a rakott hús!