Frankfurti levest készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 3., 12:34-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell Frankfurti levest készíteni?)
Hogyan kell Frankfurti levest készíteni?
Hideg estéken gyorsan felmelegíthetjük családtagjainkat egy finom levessel, ami még tápláló is.
Lépések
- A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk.
- Lábasban olajat melegítünk és megfonnyasztjuk rajta a kelkáposztát.
- Ízesítjük sóval, egész köménnyel és majorannával.
- Megszórjuk kevés fűszerpaprikával és felöntjük másfél liter vízzel.
- Amikor felforrt, belefőzzük a virslikarikákat.
- A tejfölt elkeverjük a főzőlével, visszaöntjük a levesbe és újra felforraljuk.
- Forrón, külön tejföllel tálaljuk.
Tippek
- A köménymagot egészben nem sokan szeretik, ezért használhatunk őrölt változatot is.
Amire szükséged lehet
- 1kg kelkáposzta,
- 1 csomag virsli,
- olaj,
- majoranna,
- só,
- egész kömény,
- 2 dl tejföl
Figyelmeztetések
- Az olaj melegítésekor figyeljünk arra, hogy ne legyen forró, mert a kelkáposzta megéghet!