Parajfőzeléket készíteni fasírtgolyóval
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 26., 12:30-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell parajfőzeléket készíteni fasírtgolyóval?)
Hogyan kell parajfőzeléket készíteni fasírtgolyóval?
A parajtól gyerekkorunk óta ódzkodunk, pedig ha jól van elkészítve, nagyon finom, nem mellékesen pedig kiváló C-, A-, és B-vitamin forrás, és hírével ellentétben nem tartalmaz túl sok vasat.
Lépések
- A parajt szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, a zsemléket meghámozzuk és kockára vágjuk.
- A fokhagymát lereszeljük.
- Lábasban kevés olajat melegítünk és a fokhagymát, valamint a kenyeret enyhén megpirítjuk rajta.
- Rátesszük a parajt, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és borsozzuk.
- Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.
- Legvégül az egészet összeturmixoljuk és kóstolás után még sózzuk, esetleg borsozzuk.
- A fasírtgolyókat – fejenként 6-8 darabot számolva – bő forró olajban kisütjük és a főzelékre, vagy mellé téve kínáljuk.
Tippek
- Laktózérzékenyeknek is ajánlott étel. A fasírtgolyókat házilag is elkészíthetjük, de rendkívül ízletes, félkész fasírtgolyókat is vásárolhatunk.
Amire szükséged lehet
- 1 csomag fasírtgolyó,
- 0,5 kg mirelit paraj,
- 2 dl tejszín,
- 3 db szikkadt zsemle,
- só,
- bors,
- 4 gerezd fokhagyma
Figyelmeztetések
- A fel nem használt mélyhűtött terméket kiolvasztás után ne tegyük vissza a fagyasztóba!
Kapcsolódó források, hivatkozások
MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!