Gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 26., 12:23-kor történt szerkesztése után volt. (→Kapcsolódó források, hivatkozások)
Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni?
Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.
Lépések
- A selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
- A pulykamell szeleteket enyhén besózzuk, kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük és tányérra szedjük.
- Ugyanebben a serpenyőben a megmaradt olajban a hagymát üvegesre pirítjuk.
- Rátesszük a selyemsonkát, valamint a gombát és megpároljuk.
- Amikor az összes levét elfőtte, ráöntjük a bort és miután felforrt, a tejszínt is.
- Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és a hússzeleteket beletéve, összeforraljuk a mártást.
Tippek
- Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Amire szükséged lehet
- 500 g pulykamell szelet,
- 100 g selyemsonka,
- 25 dkg csiperke gomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 dl tejszín,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 2 szál bazsalikom,
- só,
- őrölt fehérbors,
- olívaolaj
Figyelmeztetések
- A gombát csak bevizsgált forrásból vásároljuk, hogy elkerüljük az esetleges mérgezést!