Párizsi pörköltet készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 19., 13:19-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni?)
Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni?
Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.
Lépések
- A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.
- A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük.
- A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.
- Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
- Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
- Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.
Tippek
- Érdemes a rizst vagy a tarhonyát ementáli sajtforgáccsal meghinteni tálalás előtt.
Amire szükséged lehet
- 1 vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 mokkáskanál pirospaprika
- 40 dkg füstölt sertés párizsi
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- őrölt fekete bors
- szárított bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikomlevelek (opciós)
- néhány dkg ementáli sajt (opciós)
Figyelmeztetések
- Vigyázni kell, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert keserű lesz tőle az étel!