„Őszi sonkabatyut készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni? == Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon fin…”)
 
(Amire szükséged lehet)
 
19. sor: 19. sor:
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
  
*füstölt pulykamell sonka,
+
*350 g füstölt pulykamell sonka,
 
*8 lilakáposzta levél,
 
*8 lilakáposzta levél,
 
*0,5 kg friss zöldbab,
 
*0,5 kg friss zöldbab,

A lap jelenlegi, 2013. szeptember 12., 14:19-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni?

Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon finom. A friss, épp csak megpuhult zöldségek egészséges, könnyű vacsorát alkotnak.


[szerkesztés] Lépések

  1. Tépjünk kéttenyérnyi darabokat az alufóliából, mindegyikre tegyünk egy megmosott, kívülről vékonyan megvajazott lilakáposzta levelet.
  2. A leveleket most színes rétegekkel töltjük meg: először sonkaszeletet teszünk a levélbe, azután feldarabolt friss zöldbabot, egy kanálnyi szerecsendióval kikevert tejfölt, most újabb réteg sonka következik, ezután a frissen bontott zöldborsó és középre újabb kanálnyi tejföl.
  3. Az alufóliát minden oldalon felhajtva képezzünk batyukat.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 45-50 percig.
  5. Tálaláskor picit nyissuk meg a batyuk tetejét, így kellemesen illatozik.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha tehetjük, tálaljuk a szabadban, kertben, tornácon, teraszon.
  • Tábortűz parazsában is megsüthetjük a batyukat.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 350 g füstölt pulykamell sonka,
  • 8 lilakáposzta levél,
  • 0,5 kg friss zöldbab,
  • 0,5 kg friss,még bontatlan zöldborsó,
  • 2 dl tejföl,
  • kevés vaj,
  • szerecsendió,
  • alufólia

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha tábortűzben készítjük az ételt, kizárólag engedélyezett helyen rakjunk tüzet! Eloltáskor végezzünk alapos munkát, nehogy egy parázs lángra kapva tüzet okozzon.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.