„Erdei ragut készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell erdei ragut készíteni? == A ragu nem csak bográcsban, hanem otthon a tűzhelyen is elkészíthető. == Lépések == #A finomra vágott vöröshagymá…”) |
(→Amire szükséged lehet) |
||
17. sor: | 17. sor: | ||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
− | 10 db füstölt virsli, | + | *10 db füstölt virsli, |
− | 1 közepes fej vöröshagyma, | + | *1 közepes fej vöröshagyma, |
− | 20 dkg zöldborsó, | + | *20 dkg zöldborsó, |
− | 20 dkg gomba, | + | *20 dkg gomba, |
− | 2 dl tejföl, | + | *2 dl tejföl, |
− | finomra vágott petrezselyem, | + | *finomra vágott petrezselyem, |
− | 25 dkg orsótészta | + | *25 dkg orsótészta |
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == |
A lap 2013. szeptember 12., 14:11-kori változata
Hogyan kell erdei ragut készíteni?
A ragu nem csak bográcsban, hanem otthon a tűzhelyen is elkészíthető.
Lépések
- A finomra vágott vöröshagymát kis kockára vágott gombával, valamint a zöldborsóval kevés zsiradékon puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a karikára vágott füstölt virslit és a tejfölt.
- Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, bográcsban átforraljuk.
- Főtt tésztát adjunk hozzá.
Tippek
A tészta főzése előtt tegyünk olívaolajat és sót a vízbe.
Amire szükséged lehet
- 10 db füstölt virsli,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 20 dkg zöldborsó,
- 20 dkg gomba,
- 2 dl tejföl,
- finomra vágott petrezselyem,
- 25 dkg orsótészta
Figyelmeztetések
- A gombát csak bevizsgált forrásból vásároljuk, hogy elkerüljük az esetleges mérgezést!