„Tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni?) |
(→Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni? == | == Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni? == | ||
− | [[Fájl:tejszines_sonkas_paradicsomos_penne.jpg|right| | + | [[Fájl:tejszines_sonkas_paradicsomos_penne.jpg|right|250 px]]A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában. |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. július 24., 12:25-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni?
A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.
[szerkesztés] Lépések
- A pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízben kissé átmossuk.
- A hagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
- Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk és 15 percig főzzük.
- Lassan hozzáöntjük a tejszínt és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.
- Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt tésztát és az apróra tépkedett sonkát.
[szerkesztés] Tippek
- Nagyon forrón, reszelt sajttal érdemes kínálni.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 csomag penne,
- 200 g sonka
- 250 g hámozott, darabolt paradicsom,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- olívaolaj,
- só,
- 3 szál friss bazsalikom,
- 2 dl tejszín,
- 15 dkg sajt
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A tészta leszűrésekor ügyeljünk arra, hogy a forró víz nehogy megégesse a kezünket!