„Sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal? == A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételekne…”) |
(→Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal? == | == Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal? == | ||
− | A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételeknek, főételeknek. Most sajtbundában sült virslit mutatunk be, melyhez egy csípős szósz receptjét is eláruljuk. Érdemes minél több szószt megismerni, hogy ezzel színesíthessük konyhai tudásunkat. | + | [[Fájl:sajtbundas_csipos_szoszos_virsli.jpg|right|250 px]]A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételeknek, főételeknek. Most sajtbundában sült virslit mutatunk be, melyhez egy csípős szósz receptjét is eláruljuk. Érdemes minél több szószt megismerni, hogy ezzel színesíthessük konyhai tudásunkat. |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. július 17., 13:22-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal?
A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételeknek, főételeknek. Most sajtbundában sült virslit mutatunk be, melyhez egy csípős szósz receptjét is eláruljuk. Érdemes minél több szószt megismerni, hogy ezzel színesíthessük konyhai tudásunkat.
[szerkesztés] Lépések
- A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.
- A virsliket belisztezzük, majd a masszába mártjuk, ami nem baj, ha jó vastagon van rajta.
- Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd papíron lecsepegtetjük a felesleges olajat.
- A szószhoz a zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot és darált paprikát („Erős Pista”), majd felöntjük 1,5 dl vízzel.
- Miután felforrt, ízesítjük ecettel és besűrítjük kevés hideg vízben kikevert keményítővel.
[szerkesztés] Tippek
- A mártást érdemes előre elkészíteni és hidegen kínálni a frissen kisült virslikhez.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- A sajtbundás virslihez:
- 10 pár füstölt pulykavirsli,
- 5 dkg trappista sajt,
- 5 dkg ementáli típusú sajt,
- 5 dkg füstölt sajt,
- 2 tojás,
- 6-8 dkg liszt,
- 1 dl tej,
- olaj a sütéshez
- A szószhoz:
- 1 ek. darált paprika („Erős Pista”),
- 1 ek. ecet,
- 2 ek. kristálycukor,
- zúzott fokhagyma
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Óvatosan tegyük bele a forró olajba a virsliket, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!