„Sonkás sajttekercset készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Bya (vitalap | szerkesztései) (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sonkás sajttekercset készíteni? == right|300 pxAzért szeretem elkészíteni, mert nagyon mutatós, könnyen és gyorsa…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap 2013. december 4., 15:02-kori változata
Hogyan kell sonkás sajttekercset készíteni?
Azért szeretem elkészíteni, mert nagyon mutatós, könnyen és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban nagyon finom.
Lépések
- Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
- A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval, és fehérborssal ízesítjük. A tojás sárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.
- A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek
- Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.
Amire szükséged lehet
- 12 szelet lapsajt
- 10 szelet gépsonka
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg sajtkrém
- 5 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 cs. petrezselyemzöld
- 1 tk. mustár
- só, fehérbors
Figyelmeztetések
- Legyen jól lehűtve, mert akkor nagyon szépen szeletelhető.
Kapcsolódó források, hivatkozások
Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére