„Csokis kiflit készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell csokis kiflit készíteni? == right Csokis kifli: csokis és finom, mi kell még? == Lépések == # '''Szerezd be a hozzávalóka…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap jelenlegi, 2013. december 2., 17:45-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell csokis kiflit készíteni?
Csokis kifli: csokis és finom, mi kell még?
[szerkesztés] Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat!
- A tésztához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl langyos tej, 3,5 dkg vaj, 1 tasak porélesztő, 15 csepp vaníliaesszencia.
- A csokis töltelékhez: 10 dkg narancsos étcsoki (70%-os), 1 narancs (héja és a leve), 3 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 dkg vaj.
- A tetejére: 1 felvert tojás, 1 dl cukros tej.
- A langyos tejben olvasszuk meg kicsit a vajat, és keverjük a száraz hozzávalókhoz.
- Öntsük rá a tojást, csepegtessünk az egészre egy kevés vaníliát, és kézzel jól gyúrjuk össze. Kb. 5 percig dagasszuk, majd jó másfél órát pihentessük a tésztát.
- Vágjuk ketté és nyújtsuk kör alakúra mindkét felét.
- A pihenés vége felé készítsük el a masszát. A csokit törjük apró darabokra, keverjük hozzá a kakaót, a cukrot, a reszelt narancshéjat, csavarjuk rá a narancs levét, és egy kevés vajat is adjunk hozzá.
- Egy percig mikrózzuk, hogy melegedjen, majd keverjük meg, és egy kicsit még folyósítsuk a mikróban.
- Amikor kenhető masszává olvadt, kenjük rá az alsó tésztára, majd borítsuk be a másikkal.
- Vágjunk cikkeket (kb. 16-ot), és kintről befelé haladva csavarjuk fel a tésztacikkelyeket.
- Kenjük be felvert tojással, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 13 percre.
[szerkesztés] Tippek
- Még forrón kenjük be langyos cukros tejjel. Így másnap is finom, puhák maradtak a csokis kiflik.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók
- tepsi
- sütő
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ha nagyobb családnak készíted, egyből duplázhatod az adagokat!