Csokis kiflit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell csokis kiflit készíteni?

Csokis-kifli.jpg

Csokis kifli: csokis és finom, mi kell még?

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezd be a hozzávalókat!
    • A tésztához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl langyos tej, 3,5 dkg vaj, 1 tasak porélesztő, 15 csepp vaníliaesszencia.
    • A csokis töltelékhez: 10 dkg narancsos étcsoki (70%-os), 1 narancs (héja és a leve), 3 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 dkg vaj.
    • A tetejére: 1 felvert tojás, 1 dl cukros tej.
  2. A langyos tejben olvasszuk meg kicsit a vajat, és keverjük a száraz hozzávalókhoz.
  3. Öntsük rá a tojást, csepegtessünk az egészre egy kevés vaníliát, és kézzel jól gyúrjuk össze. Kb. 5 percig dagasszuk, majd jó másfél órát pihentessük a tésztát.
  4. Vágjuk ketté és nyújtsuk kör alakúra mindkét felét.
  5. A pihenés vége felé készítsük el a masszát. A csokit törjük apró darabokra, keverjük hozzá a kakaót, a cukrot, a reszelt narancshéjat, csavarjuk rá a narancs levét, és egy kevés vajat is adjunk hozzá.
  6. Egy percig mikrózzuk, hogy melegedjen, majd keverjük meg, és egy kicsit még folyósítsuk a mikróban.
  7. Amikor kenhető masszává olvadt, kenjük rá az alsó tésztára, majd borítsuk be a másikkal.
  8. Vágjunk cikkeket (kb. 16-ot), és kintről befelé haladva csavarjuk fel a tésztacikkelyeket. Csokis-kifli2.jpg
  9. Kenjük be felvert tojással, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 13 percre.

[szerkesztés] Tippek

  • Még forrón kenjük be langyos cukros tejjel. Így másnap is finom, puhák maradtak a csokis kiflik.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók
  • tepsi
  • sütő

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha nagyobb családnak készíted, egyből duplázhatod az adagokat!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag