„Elkészíteni a Matcha teát” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Lépések) |
|||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | [[Fájl: | + | [[Fájl:matcha.jpg]] |
== Lépések == | == Lépések == | ||
+ | # Az Iswari Matcha por tulajdonságainak teljes kihasználásához egyszerűen adj egy csepp forró, körülbelül 80 ° C-os vizet egy csészében egy teáskanál. Keverjd össze egy teáskanállal (lehetőleg fából készült teáskanállal), amíg egyenletesen el nem keveredik és habos nem lesz. Ezután öntsd bele a maradék vizet, keverjd össze és kóstold meg ezt az ősi italt! | ||
+ | Ha a japán teaszertartás szerinti teát szeretnél készíteni, akkor az Iswari Matcha por mellett a következő eszközökre is szükséged lesz: | ||
# Chawan: a tökéletes csésze a teaszertartáshoz. Ez egy kis kerámia vagy terrakotta tálka. A színe nem véletlenszerű, hanem kiemeli a Matcha zöld színét. Általában fekete, zöld és fehér különböző árnyalait választják. | # Chawan: a tökéletes csésze a teaszertartáshoz. Ez egy kis kerámia vagy terrakotta tálka. A színe nem véletlenszerű, hanem kiemeli a Matcha zöld színét. Általában fekete, zöld és fehér különböző árnyalait választják. | ||
− | Chasaku: hosszú, vékony bambuszkanál, amely minden csészébe megfelelő mennyiségű Matchát merít. Sajátos alakját gőzhajlítással érik el. | + | # Chasaku: hosszú, vékony bambuszkanál, amely minden csészébe megfelelő mennyiségű Matchát merít. Sajátos alakját gőzhajlítással érik el. |
− | Chasen: egyedi formájú tea habverő mely egyetlen darab bambuszból készül. Úgy néz ki, mint egy borotválkozó kefe, a Matcha por finom és egyenletes keverésére szolgál, megőrizve az ízét. | + | # Chasen: egyedi formájú tea habverő mely egyetlen darab bambuszból készül. Úgy néz ki, mint egy borotválkozó kefe, a Matcha por finom és egyenletes keverésére szolgál, megőrizve az ízét. |
− | Chaki: a [[https://naturharmonia.hu/Bio-Matcha-por-70g]] használt kerámia vagy fa edény. Nem tárolásra használják, hanem csak a szertartás alatt. A Matchát zárt csomagolásban tárolják, amely megvédi a levegőtől és a fénytől. | + | # Chaki: a matcha porhoz [[https://naturharmonia.hu/Bio-Matcha-por-70g]] használt kerámia vagy fa edény. Nem tárolásra használják, hanem csak a szertartás alatt. A Matchát zárt csomagolásban tárolják, amely megvédi a levegőtől és a fénytől. |
# A matcha tulajdonságainak teljes kihasználásához egyszerűen adj egy csepp forró, körülbelül 80 ° C-os vizet egy csészében egy teáskanál. Keverd össze egy teáskanállal (lehetőleg fából készült teáskanállal), amíg egyenletesen el nem keveredik és habos nem lesz. Ezután öntsd bele a maradék vizet, keverd össze és kóstold meg ezt az ősi italt! | # A matcha tulajdonságainak teljes kihasználásához egyszerűen adj egy csepp forró, körülbelül 80 ° C-os vizet egy csészében egy teáskanál. Keverd össze egy teáskanállal (lehetőleg fából készült teáskanállal), amíg egyenletesen el nem keveredik és habos nem lesz. Ezután öntsd bele a maradék vizet, keverd össze és kóstold meg ezt az ősi italt! | ||
− | * A teaceremónia lenyűgöző, de az Iswarinál tisztában vannak azzal, hogy a modern élet mozgalmas üteme nem mindig összeegyeztethető a majdnem ezer évvel ezelőtti ritmusokkal. Ezért készítenek olyan termékeket és recepteket, amelyek nemcsak finomak, de könnyen elkészíthetők is. | + | * A teaceremónia lenyűgöző, de az Iswarinál tisztában vannak azzal, hogy a modern élet mozgalmas üteme nem mindig összeegyeztethető a majdnem ezer évvel ezelőtti ritmusokkal. Ezért készítenek olyan termékeket és recepteket, amelyek nemcsak finomak, de könnyen elkészíthetők is. Kiváló Matcha méregtelenítő italt [https://naturharmonia.hu/Bio-Matcha-por-70g]készíthetsz, ha fél teáskanál Matcha zöld port hozzáadsz egy turmixhoz, gyümölcsléhez vagy leveshez. |
A lap 2021. március 31., 19:43-kori változata
Lépések
- Az Iswari Matcha por tulajdonságainak teljes kihasználásához egyszerűen adj egy csepp forró, körülbelül 80 ° C-os vizet egy csészében egy teáskanál. Keverjd össze egy teáskanállal (lehetőleg fából készült teáskanállal), amíg egyenletesen el nem keveredik és habos nem lesz. Ezután öntsd bele a maradék vizet, keverjd össze és kóstold meg ezt az ősi italt!
Ha a japán teaszertartás szerinti teát szeretnél készíteni, akkor az Iswari Matcha por mellett a következő eszközökre is szükséged lesz:
- Chawan: a tökéletes csésze a teaszertartáshoz. Ez egy kis kerámia vagy terrakotta tálka. A színe nem véletlenszerű, hanem kiemeli a Matcha zöld színét. Általában fekete, zöld és fehér különböző árnyalait választják.
- Chasaku: hosszú, vékony bambuszkanál, amely minden csészébe megfelelő mennyiségű Matchát merít. Sajátos alakját gőzhajlítással érik el.
- Chasen: egyedi formájú tea habverő mely egyetlen darab bambuszból készül. Úgy néz ki, mint egy borotválkozó kefe, a Matcha por finom és egyenletes keverésére szolgál, megőrizve az ízét.
- Chaki: a matcha porhoz [[1]] használt kerámia vagy fa edény. Nem tárolásra használják, hanem csak a szertartás alatt. A Matchát zárt csomagolásban tárolják, amely megvédi a levegőtől és a fénytől.
- A matcha tulajdonságainak teljes kihasználásához egyszerűen adj egy csepp forró, körülbelül 80 ° C-os vizet egy csészében egy teáskanál. Keverd össze egy teáskanállal (lehetőleg fából készült teáskanállal), amíg egyenletesen el nem keveredik és habos nem lesz. Ezután öntsd bele a maradék vizet, keverd össze és kóstold meg ezt az ősi italt!
- A teaceremónia lenyűgöző, de az Iswarinál tisztában vannak azzal, hogy a modern élet mozgalmas üteme nem mindig összeegyeztethető a majdnem ezer évvel ezelőtti ritmusokkal. Ezért készítenek olyan termékeket és recepteket, amelyek nemcsak finomak, de könnyen elkészíthetők is. Kiváló Matcha méregtelenítő italt [2]készíthetsz, ha fél teáskanál Matcha zöld port hozzáadsz egy turmixhoz, gyümölcsléhez vagy leveshez.