Elkészíteni a Matcha teát

Innen: Hogyankell.hu

REKLÁMSZAGÚ CIKK

Ebből a cikkből hiányzik az igazán a hasznos tartalom, a téma nem igazán keresett, így az írás feltehetően reklámozás, linképítés céljából született. A cikket módosítani kell annak érdekében, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek, különben hamarosan eltávolításra kerül!

ÁTDOLGOZANDÓ CIKK

Ezt a cikket alaposan át kellene dolgozni, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!


Matcha.jpg --Naturharmonia (vita) 2021. március 31., 19:45 (UTC)

[szerkesztés] Lépések

  1. Az [1] Iswari Matcha por tulajdonságainak teljes kihasználásához egyszerűen adj egy csepp forró, körülbelül 80 ° C-os vizet egy csészében egy teáskanál. Keverjd össze egy teáskanállal (lehetőleg fából készült teáskanállal), amíg egyenletesen el nem keveredik és habos nem lesz. Ezután öntsd bele a maradék vizet, keverjd össze és kóstold meg ezt az ősi italt!

Ha a japán teaszertartás szerinti teát szeretnél készíteni, akkor az Iswari Matcha por mellett a következő eszközökre is szükséged lesz:


  1. Chawan: a tökéletes csésze a teaszertartáshoz. Ez egy kis kerámia vagy terrakotta tálka. A színe nem véletlenszerű, hanem kiemeli a Matcha zöld színét. Általában fekete, zöld és fehér különböző árnyalait választják.
  1. Chasaku: hosszú, vékony bambuszkanál, amely minden csészébe megfelelő mennyiségű Matchát merít. Sajátos alakját gőzhajlítással érik el.
  1. Chasen: egyedi formájú tea habverő mely egyetlen darab bambuszból készül. Úgy néz ki, mint egy borotválkozó kefe, a Matcha por finom és egyenletes keverésére szolgál, megőrizve az ízét.
  1. Chaki: a matcha porhoz [[2]] használt kerámia vagy fa edény. Nem tárolásra használják, hanem csak a szertartás alatt. A Matchát zárt csomagolásban tárolják, amely megvédi a levegőtől és a fénytől.
  1. A matcha tulajdonságainak teljes kihasználásához egyszerűen adj egy csepp forró, körülbelül 80 ° C-os vizet egy csészében egy teáskanál. Keverd össze egy teáskanállal (lehetőleg fából készült teáskanállal), amíg egyenletesen el nem keveredik és habos nem lesz. Ezután öntsd bele a maradék vizet, keverd össze és kóstold meg ezt az ősi italt!


  • A teaceremónia lenyűgöző, de az Iswarinál tisztában vannak azzal, hogy a modern élet mozgalmas üteme nem mindig összeegyeztethető a majdnem ezer évvel ezelőtti ritmusokkal. Ezért készítenek olyan termékeket és recepteket, amelyek nemcsak finomak, de könnyen elkészíthetők is. Kiváló Matcha méregtelenítő italt [3]készíthetsz, ha fél teáskanál Matcha zöld port hozzáadsz egy turmixhoz, gyümölcsléhez vagy leveshez.

Az oldal szerzői

Hogyankell, Naturharmonia