„Sonkás sajttekercset készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Bya (vitalap | szerkesztései) (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sonkás sajttekercset készíteni? == right|300 pxAzért szeretem elkészíteni, mert nagyon mutatós, könnyen és gyorsa…”) |
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Lépések) |
||
7. sor: | 7. sor: | ||
#Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak. | #Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak. | ||
− | #A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A | + | #A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval és fehérborssal ízesítjük. A tojássárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük. |
− | # A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. | + | # A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap jelenlegi, 2013. december 5., 09:00-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell sonkás sajttekercset készíteni?
Azért szeretem elkészíteni, mert nagyon mutatós, könnyen és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban nagyon finom.
[szerkesztés] Lépések
- Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
- A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval és fehérborssal ízesítjük. A tojássárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.
- A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
[szerkesztés] Tippek
- Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 12 szelet lapsajt
- 10 szelet gépsonka
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg sajtkrém
- 5 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 cs. petrezselyemzöld
- 1 tk. mustár
- só, fehérbors
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Legyen jól lehűtve, mert akkor nagyon szépen szeletelhető.
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére