„Frankfurti levest készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Amire szükséged lehet) |
(→Hogyan kell Frankfurti levest készíteni?) |
||
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell Frankfurti levest készíteni? == | == Hogyan kell Frankfurti levest készíteni? == | ||
− | Hideg estéken gyorsan felmelegíthetjük családtagjainkat egy finom levessel, ami még tápláló is. | + | [[Fájl:frankfurti_leves.jpg|right|250 px]]Hideg estéken gyorsan felmelegíthetjük családtagjainkat egy finom levessel, ami még tápláló is. |
− | |||
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. május 3., 12:35-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell Frankfurti levest készíteni?
Hideg estéken gyorsan felmelegíthetjük családtagjainkat egy finom levessel, ami még tápláló is.
[szerkesztés] Lépések
- A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk.
- Lábasban olajat melegítünk és megfonnyasztjuk rajta a kelkáposztát.
- Ízesítjük sóval, egész köménnyel és majorannával.
- Megszórjuk kevés fűszerpaprikával és felöntjük másfél liter vízzel.
- Amikor felforrt, belefőzzük a virslikarikákat.
- A tejfölt elkeverjük a főzőlével, visszaöntjük a levesbe és újra felforraljuk.
- Forrón, külön tejföllel tálaljuk.
[szerkesztés] Tippek
- A köménymagot egészben nem sokan szeretik, ezért használhatunk őrölt változatot is.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1kg kelkáposzta,
- 1 csomag virsli,
- olaj,
- majoranna,
- só,
- egész kömény,
- 2 dl tejföl
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Az olaj melegítésekor figyeljünk arra, hogy ne legyen forró, mert a kelkáposzta megéghet!