„Gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni? == Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel. == Lépések == # A sel…”) |
(→Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni?) |
||
(3 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni? == | == Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni? == | ||
− | Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel. | + | [[Fájl:gombas_selyemsonkas_grillezett_pulykamell.jpg|250 px|right|gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamell]]Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
19. sor: | 19. sor: | ||
*500 g pulykamell szelet, | *500 g pulykamell szelet, | ||
− | *100 g | + | *100 g selyemsonka, |
*25 dkg csiperke gomba, | *25 dkg csiperke gomba, | ||
*1 fej vöröshagyma, | *1 fej vöröshagyma, | ||
34. sor: | 34. sor: | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
+ | |||
+ | * [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala] | ||
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2013. április 26., 12:36-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni?
Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.
[szerkesztés] Lépések
- A selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
- A pulykamell szeleteket enyhén besózzuk, kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük és tányérra szedjük.
- Ugyanebben a serpenyőben a megmaradt olajban a hagymát üvegesre pirítjuk.
- Rátesszük a selyemsonkát, valamint a gombát és megpároljuk.
- Amikor az összes levét elfőtte, ráöntjük a bort és miután felforrt, a tejszínt is.
- Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és a hússzeleteket beletéve, összeforraljuk a mártást.
[szerkesztés] Tippek
- Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 500 g pulykamell szelet,
- 100 g selyemsonka,
- 25 dkg csiperke gomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 dl tejszín,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 2 szál bazsalikom,
- só,
- őrölt fehérbors,
- olívaolaj
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A gombát csak bevizsgált forrásból vásároljuk, hogy elkerüljük az esetleges mérgezést!