„Brassói füstölt virslit készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni? == Sertéshús helyett pulykavirsliből gyorsan (mindössze fél óra alatt) elkészíthető egytálétel. == Lé…”) |
(→Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni?) |
||
(6 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni? == | == Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni? == | ||
− | Sertéshús helyett pulykavirsliből gyorsan (mindössze fél óra alatt) elkészíthető egytálétel. | + | [[Fájl:brassoi_fustolt_virsli.jpg|200 px|right|brassói füstölt virsli]]Sertéshús helyett pulykavirsliből gyorsan (mindössze fél óra alatt) elkészíthető egytálétel. |
− | |||
== Lépések == | == Lépések == | ||
#A burgonyát alaposan megsikáljuk, megmossuk és kockára vágjuk. | #A burgonyát alaposan megsikáljuk, megmossuk és kockára vágjuk. | ||
− | + | #Befűszerezzük a sültcsirke fűszersóval, valamint a szeletekre vágott fokhagymával. | |
#Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal és forró sütőbe tesszük. | #Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal és forró sütőbe tesszük. | ||
# 20 perc után hozzáadjuk a feldarabolt füstölt pulykavirslit. | # 20 perc után hozzáadjuk a feldarabolt füstölt pulykavirslit. | ||
− | + | #A sütőbe visszatéve ropogósra sütjük. | |
== Tippek == | == Tippek == | ||
19. sor: | 18. sor: | ||
*1 kg burgonya, | *1 kg burgonya, | ||
− | *10 db füstölt | + | *10 db füstölt pulykavirsli, |
*6 gerezd fokhagyma, | *6 gerezd fokhagyma, | ||
*sültcsirke fűszersó, | *sültcsirke fűszersó, | ||
30. sor: | 29. sor: | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
− | + | * [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala] | |
− | |||
− | |||
− | * [http://www. | ||
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2013. április 26., 12:35-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell brassói füstölt virslit készíteni?
Sertéshús helyett pulykavirsliből gyorsan (mindössze fél óra alatt) elkészíthető egytálétel.
[szerkesztés] Lépések
- A burgonyát alaposan megsikáljuk, megmossuk és kockára vágjuk.
- Befűszerezzük a sültcsirke fűszersóval, valamint a szeletekre vágott fokhagymával.
- Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal és forró sütőbe tesszük.
- 20 perc után hozzáadjuk a feldarabolt füstölt pulykavirslit.
- A sütőbe visszatéve ropogósra sütjük.
[szerkesztés] Tippek
- Majoranna is rákerülhet a burgonyára fűszerezéskor és egy pici őrölt feketebors.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 kg burgonya,
- 10 db füstölt pulykavirsli,
- 6 gerezd fokhagyma,
- sültcsirke fűszersó,
- 1,5 dl olaj
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!