„Cukorgyantát/cukorpasztát készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Mező (vitalap | szerkesztései) (Hogyan kell cukorgyantát készíteni?) |
Mező (vitalap | szerkesztései) (→Lépések) |
||
(3 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell cukorgyantát/cukorpasztát készíteni? == | == Hogyan kell cukorgyantát/cukorpasztát készíteni? == | ||
+ | [[Fájl:Cukorgyanta.jpg|right|250px]] | ||
A nők körében fontos metódust jelent a testrészeik szőrtelenítése, amit főként eddig a sima gyanta segítségével tettek meg. Viszont újra reneszánszát kezdi élni az úgynevezett '''cukorgyantázás''', amely segítségével számos pozitív hatás is párosul a használatakor. A cukorgyantázást már az ókorban is használták szőrtelenítési módszerként, azonban manapság újra divatját éli ez a kozmetikai technika. Számos előnyel rendelkezik a sima gyantához képest, mivel egyszerűen otthon is elkészíthető, kíméletes, olcsó és természetes alapanyagú. További kiváltságai még: tartósabb, nem okoz szőrbenövést, illetve az egészen rövid szálak is hatékonyan leszedi - sőt emellett még kevésbé fájdalmasabb, mint a hagyományos társa. Mindösszesen '''víz, cukor''' és némi '''citromlé''' kell hozzá, és a természetes összetevőknek köszönhetően, nem allergizál a bőrrel szemben - illetve a cukornak van a bőrre egy minimális gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása. Egyszerű elkészítését és használatát bárki megtanulhatja pillanatok alatt, talán az egyetlen hátránya, hogy időigényesebb az elkészítése a gyantához képest. | A nők körében fontos metódust jelent a testrészeik szőrtelenítése, amit főként eddig a sima gyanta segítségével tettek meg. Viszont újra reneszánszát kezdi élni az úgynevezett '''cukorgyantázás''', amely segítségével számos pozitív hatás is párosul a használatakor. A cukorgyantázást már az ókorban is használták szőrtelenítési módszerként, azonban manapság újra divatját éli ez a kozmetikai technika. Számos előnyel rendelkezik a sima gyantához képest, mivel egyszerűen otthon is elkészíthető, kíméletes, olcsó és természetes alapanyagú. További kiváltságai még: tartósabb, nem okoz szőrbenövést, illetve az egészen rövid szálak is hatékonyan leszedi - sőt emellett még kevésbé fájdalmasabb, mint a hagyományos társa. Mindösszesen '''víz, cukor''' és némi '''citromlé''' kell hozzá, és a természetes összetevőknek köszönhetően, nem allergizál a bőrrel szemben - illetve a cukornak van a bőrre egy minimális gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása. Egyszerű elkészítését és használatát bárki megtanulhatja pillanatok alatt, talán az egyetlen hátránya, hogy időigényesebb az elkészítése a gyantához képest. | ||
6. sor: | 7. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Szedjük össze | + | # '''Szedjük össze az összetevőket''': tényleg egyszerű és olcsó módszer a cukorgyantázás, garantáltan megtaláljuk otthonunkban a 3 összetevőjét. Készítsünk ki egy majdnem '''teli pohár''' vagy '''2 csésze cukrot''', kb. '''1 dl vizet''' és facsarjunk ki '''fél citrom levét'''. |
− | # Öntsük össze a hozzávalókat: egy lapos lábosba tegyük bele a cukrot, majd öntsük rá a vizet és a tetejére a citromlevet. | + | # '''Öntsük össze a hozzávalókat''': egy lapos lábosba tegyük bele a cukrot, majd öntsük rá a vizet és a tetejére a citromlevet. |
− | # Tegyük fel magas lángra a lábost és folyamatosan kevergessük a cukros vizet, amíg aranybarna nem lesz. | + | # '''Tegyük fel magas lángra''' a lábost és folyamatosan kevergessük a cukros vizet, amíg aranybarna nem lesz. |
− | # Amikor kész öntsük ki egy teflonos | + | # Amikor kész '''öntsük ki egy teflonos laposba''' lábos és kezdjük el '''folyamatosan kevergetni'''. |
− | # Akkor lesz jó az állaga, ha nyúlós | + | # Akkor lesz jó az állaga, ha '''nyúlós''' és '''sűrű''' már. |
− | # Ahhoz, hogy kitudjuk szedni és formázzuk, vizezzük be a kezünket folyamatosan, míg nyújtjuk tésztaszerűen a cukorpasztát. | + | # Ahhoz, hogy kitudjuk szedni és formázzuk, '''vizezzük be a kezünket''' folyamatosan, míg nyújtjuk tésztaszerűen a cukorpasztát. |
# Amit nem használunk azonnal el, azt tegyük be egy üvegbe és amikor szeretnénk újra alkalmazni tegyük be picit a mikróba és újra kenhető állapotba kerül. | # Amit nem használunk azonnal el, azt tegyük be egy üvegbe és amikor szeretnénk újra alkalmazni tegyük be picit a mikróba és újra kenhető állapotba kerül. | ||
− | # A felhasználni kívánt még meleg gyantát kenjük a kívánt testrészre és húzzuk le határozott mozdulatokkal. A cukorgyantát szőrnövekedéssel ellentétes irányban kell felkenni, és a növés irányával meggyező irányban kell leszedni. | + | # A felhasználni kívánt még meleg gyantát kenjük a kívánt testrészre és húzzuk le határozott mozdulatokkal. A cukorgyantát '''szőrnövekedéssel ellentétes irányban kell felkenni''', és a '''növés irányával meggyező irányban kell leszedni.''' |
− | + | [[Fájl:Cgy.jpg|right|250px]] | |
== Tippek == | == Tippek == | ||
38. sor: | 39. sor: | ||
== Kapcsolódó videók == | == Kapcsolódó videók == | ||
− | |||
<youtube>MAqpO3ylV4w</youtube> | <youtube>MAqpO3ylV4w</youtube> | ||
− | |||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
48. sor: | 47. sor: | ||
* [http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/hogyan-legyek-jo-no-cukorgyanta-citromle-cukor-szortelenites-otthon-sjZ4hlGvSLeBPNZr Cukorgyanta készítés video.] | * [http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/hogyan-legyek-jo-no-cukorgyanta-citromle-cukor-szortelenites-otthon-sjZ4hlGvSLeBPNZr Cukorgyanta készítés video.] | ||
* [http://twice.hu/eletmod/hogyan-kell-cukorgyantat-kesziteni Cukorgyanta készítés.] | * [http://twice.hu/eletmod/hogyan-kell-cukorgyantat-kesziteni Cukorgyanta készítés.] | ||
− | |||
[[Kategória:Szépség-divat]] | [[Kategória:Szépség-divat]] |
A lap jelenlegi, 2014. február 8., 18:31-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell cukorgyantát/cukorpasztát készíteni?
A nők körében fontos metódust jelent a testrészeik szőrtelenítése, amit főként eddig a sima gyanta segítségével tettek meg. Viszont újra reneszánszát kezdi élni az úgynevezett cukorgyantázás, amely segítségével számos pozitív hatás is párosul a használatakor. A cukorgyantázást már az ókorban is használták szőrtelenítési módszerként, azonban manapság újra divatját éli ez a kozmetikai technika. Számos előnyel rendelkezik a sima gyantához képest, mivel egyszerűen otthon is elkészíthető, kíméletes, olcsó és természetes alapanyagú. További kiváltságai még: tartósabb, nem okoz szőrbenövést, illetve az egészen rövid szálak is hatékonyan leszedi - sőt emellett még kevésbé fájdalmasabb, mint a hagyományos társa. Mindösszesen víz, cukor és némi citromlé kell hozzá, és a természetes összetevőknek köszönhetően, nem allergizál a bőrrel szemben - illetve a cukornak van a bőrre egy minimális gyulladásgátló, fertőtlenítő hatása. Egyszerű elkészítését és használatát bárki megtanulhatja pillanatok alatt, talán az egyetlen hátránya, hogy időigényesebb az elkészítése a gyantához képest.
[szerkesztés] Lépések
- Szedjük össze az összetevőket: tényleg egyszerű és olcsó módszer a cukorgyantázás, garantáltan megtaláljuk otthonunkban a 3 összetevőjét. Készítsünk ki egy majdnem teli pohár vagy 2 csésze cukrot, kb. 1 dl vizet és facsarjunk ki fél citrom levét.
- Öntsük össze a hozzávalókat: egy lapos lábosba tegyük bele a cukrot, majd öntsük rá a vizet és a tetejére a citromlevet.
- Tegyük fel magas lángra a lábost és folyamatosan kevergessük a cukros vizet, amíg aranybarna nem lesz.
- Amikor kész öntsük ki egy teflonos laposba lábos és kezdjük el folyamatosan kevergetni.
- Akkor lesz jó az állaga, ha nyúlós és sűrű már.
- Ahhoz, hogy kitudjuk szedni és formázzuk, vizezzük be a kezünket folyamatosan, míg nyújtjuk tésztaszerűen a cukorpasztát.
- Amit nem használunk azonnal el, azt tegyük be egy üvegbe és amikor szeretnénk újra alkalmazni tegyük be picit a mikróba és újra kenhető állapotba kerül.
- A felhasználni kívánt még meleg gyantát kenjük a kívánt testrészre és húzzuk le határozott mozdulatokkal. A cukorgyantát szőrnövekedéssel ellentétes irányban kell felkenni, és a növés irányával meggyező irányban kell leszedni.
[szerkesztés] Tippek
- A gyantázandó felületet érdemes hintőporral beszórni a gyantázás előtt
- Érdemes kísérletezni az arányokkal, hogy kitapasztaljuk a számunkra mi lesz az optimális
- Magas hőfokon karamellizáljunk és folyamatosan kevergessük a cukrot
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- Cukor
- Víz
- Citromlé
- Teflonos lábos
- Üveg
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Figyeljünk oda nagyon, hogy a cukor hevítésénél forró lesz a massza
- 18 éven aluliak szülői felügyelt nélkül ne próbálkozzanak vele
- A kész karamellt mindig teflonos serpenyőbe öntsük ki