„Gyors vendégváró falatokat készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gyors vendégváró falatokat készíteni? == Kinek ne okozott volna még fejtörést, hogy milyen harapnivalóval várja a vendégeket? Ha unod a ropit é…”)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2013. szeptember 19., 09:53-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell gyors vendégváró falatokat készíteni?

Kinek ne okozott volna még fejtörést, hogy milyen harapnivalóval várja a vendégeket? Ha unod a ropit és a pattogatott kukoricát, akkor ugorj le a hozzávalókért, és már el is kápráztathatod őket az alábbi recepttel.


[szerkesztés] Lépések

  1. A tojásokat, az uborkákat, a paprikát és a sonkát apró kockákra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízben 30-40 percig ázni hagyjuk.
  4. A 1,5 dl vízben a vegetát és a fél leveskockát összeforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra.
  5. Addig kavarjuk, amíg a zselatin folyékonnyá nem válik (ha nem akar felolvadni, meleg víz felett kell kevergetni).
  6. Összekeverjük a majonézes salátával, őzgerincformába öntjük és hűtőben legalább 5 órát hűtjük.

[szerkesztés] Tippek

  • Célszerű előző este előkészíteni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 25 dkg selyemsonka,
  • 4 db főtt tojás,
  • 4 db savanyú uborka,
  • ½ piros kaliforniai paprika,
  • 2-3 dl tartármártás,
  • 2,5 dl víz,
  • 2 kiskanál Delikát vagy Vegeta,
  • ½ erőleveskocka,
  • 50 g zselatin

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Időigényes munka, ezért csak az vállalkozzon az elkészítésre, aki rá tudja szánni az idejét!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.