„Őszi sonkabatyut készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni? == Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon fin…”) |
(→Amire szükséged lehet) |
||
19. sor: | 19. sor: | ||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
− | *füstölt pulykamell sonka, | + | *350 g füstölt pulykamell sonka, |
*8 lilakáposzta levél, | *8 lilakáposzta levél, | ||
*0,5 kg friss zöldbab, | *0,5 kg friss zöldbab, |
A lap jelenlegi, 2013. szeptember 12., 14:19-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni?
Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon finom. A friss, épp csak megpuhult zöldségek egészséges, könnyű vacsorát alkotnak.
[szerkesztés] Lépések
- Tépjünk kéttenyérnyi darabokat az alufóliából, mindegyikre tegyünk egy megmosott, kívülről vékonyan megvajazott lilakáposzta levelet.
- A leveleket most színes rétegekkel töltjük meg: először sonkaszeletet teszünk a levélbe, azután feldarabolt friss zöldbabot, egy kanálnyi szerecsendióval kikevert tejfölt, most újabb réteg sonka következik, ezután a frissen bontott zöldborsó és középre újabb kanálnyi tejföl.
- Az alufóliát minden oldalon felhajtva képezzünk batyukat.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 45-50 percig.
- Tálaláskor picit nyissuk meg a batyuk tetejét, így kellemesen illatozik.
[szerkesztés] Tippek
- Ha tehetjük, tálaljuk a szabadban, kertben, tornácon, teraszon.
- Tábortűz parazsában is megsüthetjük a batyukat.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 350 g füstölt pulykamell sonka,
- 8 lilakáposzta levél,
- 0,5 kg friss zöldbab,
- 0,5 kg friss,még bontatlan zöldborsó,
- 2 dl tejföl,
- kevés vaj,
- szerecsendió,
- alufólia
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ha tábortűzben készítjük az ételt, kizárólag engedélyezett helyen rakjunk tüzet! Eloltáskor végezzünk alapos munkát, nehogy egy parázs lángra kapva tüzet okozzon.