„Szósz variációkat készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Lépések) |
(→Hogyan kell szósz variációkat készíteni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell szósz variációkat készíteni? == | == Hogyan kell szósz variációkat készíteni? == | ||
− | Számos mártogatós szószt készíthetünk néhány alapanyag felhasználásával, ezek közül néhányat megmutatunk. Zöldségekhez vagy bármilyen húshoz, falatkákhoz ajánljuk. | + | [[Fájl:szoszok.jpg|right|250 px]]Számos mártogatós szószt készíthetünk néhány alapanyag felhasználásával, ezek közül néhányat megmutatunk. Zöldségekhez vagy bármilyen húshoz, falatkákhoz ajánljuk. |
− | |||
== Lépések == | == Lépések == |
A lap 2013. július 17., 12:55-kori változata
Hogyan kell szósz variációkat készíteni?
Számos mártogatós szószt készíthetünk néhány alapanyag felhasználásával, ezek közül néhányat megmutatunk. Zöldségekhez vagy bármilyen húshoz, falatkákhoz ajánljuk.
Lépések
- Pikáns mártogatós: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál balzsamecet, 1 mokkáskanál csípős paprikakrém.
- Édes mártogatós: 4 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz.
- Tejszínes mártogatós: 3 evőkanál tejszín, 3 evőkanál ketchup.
- Sajtos-tejfölös mártogatós: 1 kis pohár tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, egy csipet só, egy késhegynyi őrölt bors.
Tippek
- Mini virsliket megsüthetünk tésztabundában, amelyek kiválóak a szószokhoz.
Amire szükséged lehet
- méz
- ketchup
- mustár
- tejszín
- tejföl
- sajt
- fokhagyma
- balzsamecet
- csípős paprikakrém
- só, bors
Figyelmeztetések
- Vigyázzunk arra, hogy a csípős paprikakrém ne kerüljön a szemünkbe!