Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Hamburgert grillezni

2 734 bájt hozzáadva, 2013. július 5., 17:43
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell hamburgert grillezni? == Fájl:grillezett-hamburger.jpg A grillezett hamburgert sokféleképpen el lehet készíteni. Ez a cikk egy módot mutat be, ami…”
== Hogyan kell hamburgert grillezni? ==
[[Fájl:grillezett-hamburger.jpg]] A grillezett hamburgert sokféleképpen el lehet készíteni. Ez a cikk egy módot mutat be, amit aztán a saját ízlésednek megfelelően nyugodtan variálhatsz.
== Lépések ==
# Szerezd be a hozzávalókat: darált marhahús, fűszerek (só, feketebors, Worcestershire szósz, szójaszósz, steakszósz, barbecue szósz, hagyma), sajt, zöldpaprika kockára vágva.
# Minőségi, friss húsból készítsd! Kérd meg a hentest, hogy 75-80%-os soványságú húst adjon. Ha túl kevés benne a zsír, akkor kiszárad grillezés közben. A hús legyen fénylő rózsaszínű.
# Fűszerezd meg a húst az ízlésednek megfelelően! Van, aki nem is szereti igazán fűszerezni a hamburgerhúst, mások igen. Próbáld ki, hogy neked mely fűszerek és szószok jönnek be igazán. Használhatsz sót, feketeborsot, apróra vágott vöröshagymát, szójaszószt, Worcestershire szószt, barbecue szószt vagy steak szószt is.
# Keverd össze a hozzávalókat, majd 1-1,5 cm vastag, kb. tenyérnagyságú darabokat formázz belőle. Fontos, hogy ne nyomogasd őket túlságosan össze, mert könnyebben kiszárad, és keményebb is lesz. [[Fájl:hamburgerhus.jpg]]
# Készítsd elő a grillt! A gázzal működő grillek könnyebben használhatóak, de a faszénen grillezett hamburgernek utánozhatatlan az íze.
# A grillrácsot kenjük le étolajjal, így biztosan nem ragad majd le a hús.
# A forró grillre rakd fel a hamburgerhúsokat! Ügyeljünk rá, hogy nem mindenhol egyenletesen sül.
# Négy-öt perc után fordítsuk meg, és újabb 4-5 percig süssük. Ne forgassuk meg többször, úgy csak kiszárad.
# Egy-két perccel azelőtt, hogy kész lenne a hamburgerhús, tegyünk rá sajtszeleteket.
# Mielőtt levennénk, ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. A legjobb, ha egyet leveszünk, és kettévágjuk. Akkor a legjobb, ha belül rózsaszínes, de nem véres.
# Vedd le a hamburgerhúst, mielőtt túlsülne. Ne feledjük, hogy miután levesszük, még magában is sül egy keveset.
# Tegyük hamburgerzsemlébe, és adjunk hozzá különféle kiegészítőket (pl. ketchup, mustár, majonéz, uborka, paradicsom, paprika, kukorica stb.)!
== Tippek ==
* A hamburgerzsemléket is rátehetjük egy-két percre a grillre, így még finomabbak lesznek.
== Amire szükséged lehet ==
* grillező
* faszén vagy gáz
* olaj
* hozzávalók
* hamburgerzsemle
* egyéb kiegészítők (paradicsom, ketchup, mustár, majonéz, uborka, kukorica stb.)
== Figyelmeztetések ==
* Vigyázzunk, meg ne égessük magunkat!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.wikihow.com/Grill-Burgers How to grill burgers?]

[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés