„Kijevi zöldbabos rizottót készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?) |
(→Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?) |
||
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni? == | == Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni? == | ||
− | [[Fájl:Kijevi_zolbabos_rizotto.jpg| | + | [[Fájl:Kijevi_zolbabos_rizotto.jpg|350 px|right]]Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban. |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. május 10., 07:57-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?
Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban.
[szerkesztés] Lépések
- A riszt megpároljuk.
- A zöldbabot sós, enyhén szódabikarbónás vízben leforrázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
- A rizst összekeverjük a zöldbabbal és a finomra vágott petrezselyemmel.
- A mini kijevieket bő forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
- A kisütött mini kijevieket, a zöldbabos rizottóval körítve kínáljuk.
[szerkesztés] Tippek
- Ha éppen maradt otthon főtt rizs a vasárnapi ebédből, érdemes felhasználni erre a receptre, de félkész, zacskós riszt is használhatunk.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 500 g (mirelit) mini kijevi húsgolyócskák,
- 30 dkg rizs,
- 25 dkg friss vagy mirelit zöldbab,
- fél csokor petrezselyem,
- olaj,
- só
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Amikor a forró olajba helyezzük a sütnivalót, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!