„Rakott húst készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell rakott húst készíteni?) |
(→Hogyan kell rakott húst készíteni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell rakott húst készíteni? == | == Hogyan kell rakott húst készíteni? == | ||
− | [[Fájl:rakott_hus.jpg|right|250 px|ötletkonyha.hu]]A rakott húsban az a jó, hogy sosem kell feltétlenül követnünk a receptet, hiszen akármilyen hozzávaló belekerülhet, ami a hűtőnkben van. Használjuk bátran a fantáziánkat! | + | [[Fájl:rakott_hus.jpg|right|250 px|a kép forrása: ötletkonyha.hu]]A rakott húsban az a jó, hogy sosem kell feltétlenül követnünk a receptet, hiszen akármilyen hozzávaló belekerülhet, ami a hűtőnkben van. Használjuk bátran a fantáziánkat! |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. május 10., 07:36-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell rakott húst készíteni?
A rakott húsban az a jó, hogy sosem kell feltétlenül követnünk a receptet, hiszen akármilyen hozzávaló belekerülhet, ami a hűtőnkben van. Használjuk bátran a fantáziánkat!
[szerkesztés] Lépések
- A csirkemelleket felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk vastagabb karikákra, a tejfölt összekeverjük az összetört fokhagymával, sóval és borssal, a sajtot pedig lereszeljük.
- A tepsi (mély) vagy jénai tál aljába olajat öntünk, majd ráhelyezzük szépen sorban a hozzávalókat.
- A csirkemellel kezdjük, rá a füstölt pulykamell sonka, rá a fokhagymás tejföl és a hagymakarikák, majd egy réteg sajt, és kezdjük elölről.
- Legalább 3 réteget készítsünk, tegyünk minden hozzávalóból.
- A tetejére a sajtot rátehetjük, de csak a fólia levétele után, nehogy megégjen.
- Fedjük le a tálat és 30 percig süssük a rakott húst.
- Miután megpuhult a hús, levesszük a tetőt/fóliát és ráreszelhetjük a tetejére a maradék sajtot, amivel még 10-15 percig sütjük.
[szerkesztés] Tippek
- Bármilyen körettel tálalható: párolt zöldséggel, sült krumplival vagy akár rizzsel, és az uborkasaláta is pompásan kiegészíti.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 csomag pulykamell sonka,
- szeletelt csirkemell (vagy pulykamell),
- hagyma,
- tejföl,
- fokhagyma,
- trappista vagy füstölt sajt,
- olaj,
- só,
- bors,
- mély tepsi vagy jénai tál
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ha nagy az edényünk, nem kell teljesen kitölteni, készíthetünk a közepére dombot, csak a szeletelésnél kell figyelni, nehogy szétessen a rakott hús!