„Párizsi pörköltet készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni? == Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült h…”)
 
(Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni?)
 
(6 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni? ==
 
== Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni? ==
  
Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.
+
[[Fájl:rusztikus_parizsi_porkolt.jpg|350 px|right|párizsi pörkölt]]Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi akkor a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.
 
 
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
 
#A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.  
 
#A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.  
#A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük.  
+
#A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük.  
# A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.  
+
#A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.  
# Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.  
+
#Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.  
# Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.  
+
#Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.  
 
#Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.
 
#Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.
  
22. sor: 21. sor:
 
*4 evőkanál olaj
 
*4 evőkanál olaj
 
*2 mokkáskanál pirospaprika
 
*2 mokkáskanál pirospaprika
*40 dkg füstölt sertés párizsi
+
*40 dkg füstölt sertés párizsi
 
*1 zöldpaprika
 
*1 zöldpaprika
 
*1 paradicsom
 
*1 paradicsom

A lap jelenlegi, 2013. április 19., 13:21-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni?

párizsi pörkölt

Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi akkor a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.

[szerkesztés] Lépések

  1. A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük.
  3. A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.
  4. Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
  5. Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
  6. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.

[szerkesztés] Tippek

  • Érdemes a rizst vagy a tarhonyát ementáli sajtforgáccsal meghinteni tálalás előtt.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál pirospaprika
  • 40 dkg füstölt sertés párizsi
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • szárított bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikomlevelek (opciós)
  • néhány dkg ementáli sajt (opciós)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Vigyázni kell, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert keserű lesz tőle az étel!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.