„Párizsi pörköltet készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Lépések) |
(→Amire szükséged lehet) |
||
22. sor: | 22. sor: | ||
*4 evőkanál olaj | *4 evőkanál olaj | ||
*2 mokkáskanál pirospaprika | *2 mokkáskanál pirospaprika | ||
− | + | *40 dkg füstölt sertés párizsi | |
*1 zöldpaprika | *1 zöldpaprika | ||
*1 paradicsom | *1 paradicsom |
A lap 2013. április 19., 13:17-kori változata
Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni?
Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.
Lépések
- A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.
- A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük.
- A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.
- Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
- Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
- Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.
Tippek
- Érdemes a rizst vagy a tarhonyát ementáli sajtforgáccsal meghinteni tálalás előtt.
Amire szükséged lehet
- 1 vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 mokkáskanál pirospaprika
- 40 dkg füstölt sertés párizsi
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- őrölt fekete bors
- szárított bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikomlevelek (opciós)
- néhány dkg ementáli sajt (opciós)
Figyelmeztetések
- Vigyázni kell, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert keserű lesz tőle az étel!