„Májkrémet készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell májkrémet készíteni? == A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll. == Lépések == # Szerezzük be a hozzávalókat…”) |
(→Hogyan kell májkrémet készíteni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell májkrémet készíteni? == | == Hogyan kell májkrémet készíteni? == | ||
− | A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll. | + | [[Fájl:majkrem-keszitese.jpg|right|http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/01/majkrem.html]] A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll. |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. március 28., 16:52-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell májkrémet készíteni?
A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat: 30 dkg csirkemáj, 2 közepes méretű vöröshagyma, 15 dkg kacsazsír, 1/2 tk. bors, 1 tk. só, 1 tk. majoranna.
- A csirkemájat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
- Egy lábosban feltesszük főzni a zsírt és a májat.
- Egy-két perc után ráöntjük a felkarikázott vöröshagymát és puhára főzzük (kb. 10-15 perc).
- Levesszük a tűzről és botmixerrrel összeturmixoljuk.
- A végén ízlés szerint fűszerezzük.
[szerkesztés] Tippek
- Ez a májkrém bolti társaival ellentétben nem színeződik el még napok múlva sem. Sokáig eláll.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 30 dkg csirkemáj
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 15 dkg kacsazsír
- 1/2 tk.bors
- 1 tk. só
- 1 tk. majoranna
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Friss májat használjunk, mert a fagyasztott kiengedi magából a nedvességet, és száraz lesz.