„Májkrémet készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell májkrémet készíteni? == A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll. == Lépések == # Szerezzük be a hozzávalókat…”)
 
(Hogyan kell májkrémet készíteni?)
 
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell májkrémet készíteni? ==
 
== Hogyan kell májkrémet készíteni? ==
  
A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll.
+
[[Fájl:majkrem-keszitese.jpg|right|http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/01/majkrem.html]] A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==

A lap jelenlegi, 2013. március 28., 16:52-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell májkrémet készíteni?

http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/01/majkrem.html

A házi készítésű májkrém nem csupán finomabb, de sokáig el is áll.

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat: 30 dkg csirkemáj, 2 közepes méretű vöröshagyma, 15 dkg kacsazsír, 1/2 tk. bors, 1 tk. só, 1 tk. majoranna.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
  3. Egy lábosban feltesszük főzni a zsírt és a májat.
  4. Egy-két perc után ráöntjük a felkarikázott vöröshagymát és puhára főzzük (kb. 10-15 perc).
  5. Levesszük a tűzről és botmixerrrel összeturmixoljuk.
  6. A végén ízlés szerint fűszerezzük.

[szerkesztés] Tippek

  • Ez a májkrém bolti társaival ellentétben nem színeződik el még napok múlva sem. Sokáig eláll.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 15 dkg kacsazsír
  • 1/2 tk.bors
  • 1 tk. só
  • 1 tk. majoranna

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Friss májat használjunk, mert a fagyasztott kiengedi magából a nedvességet, és száraz lesz.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Paleolit Kitti