„Hópehely muffint sütni vörösborban puhult almaszeletekkel” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell hópehely muffint sütni vörösborban puhult almaszeletekkel? == [[Fájl:hopehely_muffin.jpg|right|http://szilvaszemmel.blogspot.com/2012/01/hopehely-muff…”) |
(→Lépések) |
||
5. sor: | 5. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Szerezzük be az alábbi hozzávalókat a sütihez! 3 tojás, 1 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3/4 csésze olaj, 1,5 csésze liszt, 5 nagy alma, fél csomag sütőpor, 1 citrom héja és leve, 5 dkg birsalma sajt, 2 kávéskanál fahéj, 2 marék dió. | + | # '''Szerezzük be az alábbi hozzávalókat a sütihez!''' 3 tojás, 1 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3/4 csésze olaj, 1,5 csésze liszt, 5 nagy alma, fél csomag sütőpor, 1 citrom héja és leve, 5 dkg birsalma sajt, 2 kávéskanál fahéj, 2 marék dió. |
− | # A tojásokat a cukorral, citromlével és az olajjal keverjük habosra. Ebbe szeleteljük a birsalma sajtot és a citromhéjat. Késsel, vékonyan lecsíkozva a citromról, és rusztikusan apróra vágva. | + | # '''A tojásokat a cukorral, citromlével és az olajjal keverjük habosra.''' Ebbe szeleteljük a birsalma sajtot és a citromhéjat. Késsel, vékonyan lecsíkozva a citromról, és rusztikusan apróra vágva. |
− | # A sütőporos, fahéjas lisztet fakanállal kevertjük a masszához. | + | # '''A sütőporos, fahéjas lisztet fakanállal kevertjük a masszához.''' |
− | # Aztán jöhetnek az almák, meghámozva, negyedelve és csíkokra szelve. És a dió, apróra vágva. | + | # '''Aztán jöhetnek az almák, meghámozva, negyedelve és csíkokra szelve.''' És a dió, apróra vágva. |
− | # Kanalazzuk a muffinformákba, és 180 fokon 30 percig süssük. 24 kapszliba lett elég ez a massza. | + | # '''Kanalazzuk a muffinformákba, és 180 fokon 30 percig süssük.''' 24 kapszliba lett elég ez a massza. |
− | # Majd készítsünk hozzá kompótot az alábbi hozzávalókkal! 10 alma, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor ,1 citrom leve és héja, 2 dl Glühwein, 7 db szegfűszeg, 2 kávéskanál fahéj. | + | # '''Majd készítsünk hozzá kompótot az alábbi hozzávalókkal!''' 10 alma, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve és héja, 2 dl Glühwein, 7 db szegfűszeg, 2 kávéskanál fahéj. |
− | # A hozzávalókból látszik, hogy ez nem egy hosszú lére eresztett kompót, igazából csak pároljuk meg egy kicsit a felcsíkozott almaszeleteket a Glühweinos lében. | + | # '''A hozzávalókból látszik, hogy ez nem egy hosszú lére eresztett kompót, igazából csak pároljuk meg egy kicsit a felcsíkozott almaszeleteket a Glühweinos lében.''' |
− | # A még nyers almaszeletekre szórjuk rá a cukrot és a fűszereket, locsoljuk meg a citrom levével, öntsük rá a bort, keverjük össze, és pár percig pároljuk. | + | # '''A még nyers almaszeletekre szórjuk rá a cukrot és a fűszereket, locsoljuk meg a citrom levével, öntsük rá a bort, keverjük össze, és pár percig pároljuk.''' |
− | # Fedő alatt hagyjuk kihűlni, így még puhul egy kicsit. | + | # '''Fedő alatt hagyjuk kihűlni, így még puhul egy kicsit.''' |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap jelenlegi, 2012. február 3., 15:12-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell hópehely muffint sütni vörösborban puhult almaszeletekkel?
Egy kis téli finomság hűvös estékre.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezzük be az alábbi hozzávalókat a sütihez! 3 tojás, 1 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3/4 csésze olaj, 1,5 csésze liszt, 5 nagy alma, fél csomag sütőpor, 1 citrom héja és leve, 5 dkg birsalma sajt, 2 kávéskanál fahéj, 2 marék dió.
- A tojásokat a cukorral, citromlével és az olajjal keverjük habosra. Ebbe szeleteljük a birsalma sajtot és a citromhéjat. Késsel, vékonyan lecsíkozva a citromról, és rusztikusan apróra vágva.
- A sütőporos, fahéjas lisztet fakanállal kevertjük a masszához.
- Aztán jöhetnek az almák, meghámozva, negyedelve és csíkokra szelve. És a dió, apróra vágva.
- Kanalazzuk a muffinformákba, és 180 fokon 30 percig süssük. 24 kapszliba lett elég ez a massza.
- Majd készítsünk hozzá kompótot az alábbi hozzávalókkal! 10 alma, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve és héja, 2 dl Glühwein, 7 db szegfűszeg, 2 kávéskanál fahéj.
- A hozzávalókból látszik, hogy ez nem egy hosszú lére eresztett kompót, igazából csak pároljuk meg egy kicsit a felcsíkozott almaszeleteket a Glühweinos lében.
- A még nyers almaszeletekre szórjuk rá a cukrot és a fűszereket, locsoljuk meg a citrom levével, öntsük rá a bort, keverjük össze, és pár percig pároljuk.
- Fedő alatt hagyjuk kihűlni, így még puhul egy kicsit.
[szerkesztés] Tippek
- Időnként ellenőrizzük a muffint, mert az egyes sütőkben másként sülhet meg.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- A fenti hozzávalók.
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A kompóthoz használt vörösborból kortyolhatunk a muffin mellé, de utána nehogy kocsiba üljünk.