Hópehely muffint sütni vörösborban puhult almaszeletekkel

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell hópehely muffint sütni vörösborban puhult almaszeletekkel?

http://szilvaszemmel.blogspot.com/2012/01/hopehely-muffin-vorosborban-puhult.html

Egy kis téli finomság hűvös estékre.

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezzük be az alábbi hozzávalókat a sütihez! 3 tojás, 1 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3/4 csésze olaj, 1,5 csésze liszt, 5 nagy alma, fél csomag sütőpor, 1 citrom héja és leve, 5 dkg birsalma sajt, 2 kávéskanál fahéj, 2 marék dió.
  2. A tojásokat a cukorral, citromlével és az olajjal keverjük habosra. Ebbe szeleteljük a birsalma sajtot és a citromhéjat. Késsel, vékonyan lecsíkozva a citromról, és rusztikusan apróra vágva.
  3. A sütőporos, fahéjas lisztet fakanállal kevertjük a masszához.
  4. Aztán jöhetnek az almák, meghámozva, negyedelve és csíkokra szelve. És a dió, apróra vágva.
  5. Kanalazzuk a muffinformákba, és 180 fokon 30 percig süssük. 24 kapszliba lett elég ez a massza.
  6. Majd készítsünk hozzá kompótot az alábbi hozzávalókkal! 10 alma, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve és héja, 2 dl Glühwein, 7 db szegfűszeg, 2 kávéskanál fahéj.
  7. A hozzávalókból látszik, hogy ez nem egy hosszú lére eresztett kompót, igazából csak pároljuk meg egy kicsit a felcsíkozott almaszeleteket a Glühweinos lében.
  8. A még nyers almaszeletekre szórjuk rá a cukrot és a fűszereket, locsoljuk meg a citrom levével, öntsük rá a bort, keverjük össze, és pár percig pároljuk.
  9. Fedő alatt hagyjuk kihűlni, így még puhul egy kicsit.

[szerkesztés] Tippek

  • Időnként ellenőrizzük a muffint, mert az egyes sütőkben másként sülhet meg.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • A fenti hozzávalók.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A kompóthoz használt vörösborból kortyolhatunk a muffin mellé, de utána nehogy kocsiba üljünk.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag