„Tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Bya (vitalap | szerkesztései) (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával? == Isteni ízvilágú, könnyű, mutatós finom főétel, a…”) |
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával? == | == Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával? == | ||
− | Isteni ízvilágú, könnyű, mutatós finom főétel, amely megállja a helyét az ünnepi asztalon is. | + | [[Fájl:tejben_pacolt_csirkemell.jpg|right|300 px]]Isteni ízvilágú, könnyű, mutatós finom főétel, amely megállja a helyét az ünnepi asztalon is. |
− | |||
== Lépések == | == Lépések == |
A lap 2013. december 4., 15:05-kori változata
Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával?
Isteni ízvilágú, könnyű, mutatós finom főétel, amely megállja a helyét az ünnepi asztalon is.
Lépések
- A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk.
- A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük. Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
- Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.
- Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá.
Tippek
- A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.
Amire szükséged lehet
- 1 kg csirkemell
- 10 dkg teavaj
- 8-10 szem egész bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 4 dl tej
- kevés só
- rizs
- víz
- Tzatziki salátához:
- 2 kígyóuborka
- 1 tejföl (175 g)
- 1 natúr joghurt (175 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
- 1-2 csepp citromlé
- kevés olívaolaj
Figyelmeztetések
- A salátát tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
Kapcsolódó források, hivatkozások
Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére