„Karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Bya (vitalap | szerkesztései) (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni? == A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel! == Lépések == #A krumpli…”) |
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni? == | == Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni? == | ||
− | A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel! | + | [[Fájl:karacsonyi_zoldseges_pulykarakott.jpg|right|250 px]]A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel! |
− | |||
== Lépések == | == Lépések == |
A lap 2013. december 4., 14:20-kori változata
Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni?
A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel!
Lépések
- A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és a tepsi aljára fektetjük. Meghintjük sóval, morzsolt rozmaringgal és egy kis olívaolajjal.
- Felkarikázzuk a megmosott pórét és a krumpli tetejére fektetjük.
- A padlizsánt felkarikázzuk és 20 percig besózva állni hagyjuk, majd leöblítjük. A karikákat a póré tetejére fektetjük, meghintjük a grillzöldség fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal.
- A paradicsomot felkarikázzuk, a padlizsán szeletek tetejére teszünk 1-1 karikát és meghintjük a grillzöldség fűszerrel.
- A pulykamell filét tenyérnyi szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk és a paradicsomok tetejére fektetjük. Meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, s a tetejükre 1-1 szelet bacont helyezünk.
- A tepsit lefedjük alufóliával és 45 percig 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
- Levesszük az alufóliát és 15 percig még pirítjuk az ételt.
Tippek
- Frissen az igazi!
Amire szükséged lehet
- 80 dkg krumpli,
- 40 dkg pulykamell filé,
- 15 dkg füstölt bacon,
- 6 db paradicsom,
- 1 db padlizsán,
- 1 db póréhagyma,
- olívaolaj,
- rozmaring,
- provence-i fűszerkeverék,
- grillzöldség fűszerkeverék,
- só
Figyelmeztetések
- A padlizsánt mindenképp érdemes besózni, hogy keserű levét kiengedje!
- Az ételt először letakarva sütjük, hogy ne száradjon ki!
Kapcsolódó források, hivatkozások
Guba Márta pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére