Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni

1 694 bájt hozzáadva, 2013. december 4., 14:19
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni? == A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel! == Lépések == #A krumpli…”
== Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni? ==

A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel!


== Lépések ==

#A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és a tepsi aljára fektetjük. Meghintjük sóval, morzsolt rozmaringgal és egy kis olívaolajjal.
#Felkarikázzuk a megmosott pórét és a krumpli tetejére fektetjük.
#A padlizsánt felkarikázzuk és 20 percig besózva állni hagyjuk, majd leöblítjük. A karikákat a póré tetejére fektetjük, meghintjük a grillzöldség fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal.
#A paradicsomot felkarikázzuk, a padlizsán szeletek tetejére teszünk 1-1 karikát és meghintjük a grillzöldség fűszerrel.
#A pulykamell filét tenyérnyi szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk és a paradicsomok tetejére fektetjük. Meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, s a tetejükre 1-1 szelet bacont helyezünk.
#A tepsit lefedjük alufóliával és 45 percig 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
#Levesszük az alufóliát és 15 percig még pirítjuk az ételt.

== Tippek ==

*Frissen az igazi!

== Amire szükséged lehet ==

*80 dkg krumpli,
*40 dkg pulykamell filé,
*15 dkg füstölt bacon,
*6 db paradicsom,
*1 db padlizsán,
*1 db póréhagyma,
*olívaolaj,
*rozmaring,
*provence-i fűszerkeverék,
*grillzöldség fűszerkeverék,
*só

== Figyelmeztetések ==

*A padlizsánt mindenképp érdemes besózni, hogy keserű levét kiengedje!
*Az ételt először letakarva sütjük, hogy ne száradjon ki!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

'''Guba Márta pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''

[[Kategória:Étel-ital]]
1 859
szerkesztés