Tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával? == | == Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával? == | ||
− | + | Isteni ízvilágú, könnyű, mutatós finom főétel, amely megállja a helyét az ünnepi asztalon is. | |
+ | |||
== Lépések == | == Lépések == | ||
8. sor: | 9. sor: | ||
#A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük. Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük. | #A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük. Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük. | ||
#Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap. | #Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap. | ||
− | #Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, | + | #Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá. |
== Tippek == | == Tippek == | ||
16. sor: | 17. sor: | ||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
− | *1 kg csirkemell | + | * 1 kg csirkemell |
− | *10 dkg teavaj | + | * 10 dkg teavaj |
− | *8-10 szem egész bors | + | * 8-10 szem egész bors |
− | *3 gerezd fokhagyma | + | * 3 gerezd fokhagyma |
− | *3-4 babérlevél | + | * 3-4 babérlevél |
*4 dl tej | *4 dl tej | ||
− | *kevés só | + | * kevés só |
− | *rizs | + | * rizs |
− | *víz | + | * víz |
*''Tzatziki salátához:'' | *''Tzatziki salátához:'' | ||
** 2 kígyóuborka | ** 2 kígyóuborka | ||
41. sor: | 42. sor: | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
− | '''Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére | + | '''Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére''' |
− | |||
− |