Túró rudit házilag készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
19. sor: | 19. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * A túró szűrőn való áttörését kiválthatod azzal is, ha az összes túrót gézbe tekered | + | * A túró szűrőn való áttörését kiválthatod azzal is, ha az összes túrót gézbe tekered és csak hagyod kicsöpögni egy tál fölött. Ehhez viszont kell legalább egy fél, de inkább egy egész nap, így mindenképpen hűtött környezetben történjen a művelet, különben megsavanyodik, azaz megromlik a túró! |
* Ha krémesebb állagot szeretnél adni a túrótölteléknek, akkor a csöpögtetést el is hagyhatod. Sőt, még tejfölt is keverhetsz hozzá. Viszont ilyenkor több zselatinnal kell összefogatnod a masszát! | * Ha krémesebb állagot szeretnél adni a túrótölteléknek, akkor a csöpögtetést el is hagyhatod. Sőt, még tejfölt is keverhetsz hozzá. Viszont ilyenkor több zselatinnal kell összefogatnod a masszát! | ||
* Ha pikánsabb töltelékkel is kísérleteznél, akkor a túrós masszát még ízesítheted tetszés szerint például fahéjjal, kevés kakaóval stb. | * Ha pikánsabb töltelékkel is kísérleteznél, akkor a túrós masszát még ízesítheted tetszés szerint például fahéjjal, kevés kakaóval stb. | ||
59. sor: | 59. sor: | ||
* [http://richpoi.com/cikkek/izvilag/keszitsen-turo-rudit-hazilag.html Készítsen túró rudit házilag!] | * [http://richpoi.com/cikkek/izvilag/keszitsen-turo-rudit-hazilag.html Készítsen túró rudit házilag!] | ||
* [https://pottyos.hu/documents/markatortenet.pdf A Pöttyös Túró Rudi története] | * [https://pottyos.hu/documents/markatortenet.pdf A Pöttyös Túró Rudi története] | ||
− | |||
− |