Túró rudit házilag készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
6. sor: 6. sor:
  
 
# '''Törd át a túrót egy szűrőn!''' Ennek a műveletnek fontos szerepe van, hisz ilyenkor nyomod ki a "felesleges" nedvességet a túróból. Ha elmarad ez a lépés, akkor a kész túró rudinak nem lesz tartása, szét fog esni.
 
# '''Törd át a túrót egy szűrőn!''' Ennek a műveletnek fontos szerepe van, hisz ilyenkor nyomod ki a "felesleges" nedvességet a túróból. Ha elmarad ez a lépés, akkor a kész túró rudinak nem lesz tartása, szét fog esni.
# '''Add hozzá az áttört túróhoz a reszelt citromhéjat, a vaníliamagokat vagy vaníliás cukrot, a sima porcukrot és ízlés szerint a tejfölt!''' Jól dolgozd össze őket. Használhatsz kézi botmixert is a művelethez.
+
# '''Add hozzá az áttört túróhoz a reszelt citromhájat, a vaníliamagokat vagy vaníliáscukrot, a sima porcukrot és ízlés szerint a tejfölt!''' Jól dolgozd össze őket. Használhatsz kézi botmixert is a művelethez.
# '''Oldd fel a zselatint két deciliter vízben, és add a masszához!''' Ezután nem kell már botmixert vagy késes darálót használni, csak keverd jól össze az alapanyagokat!
+
# '''Oldd fel a zselatint két deciliter vízben és add a masszához!''' Ezután nem kell már botmixert, vagy késes darálót használni, csak keverd jól össze az alapanyagokat!
 
# '''Vágj folpackból téglalapokat, és porciózz rájuk a masszából!'''
 
# '''Vágj folpackból téglalapokat, és porciózz rájuk a masszából!'''
 
# '''Mindegyik fóliás kis csomagot a folpack segítségével formáld meg henger alakúra!'''
 
# '''Mindegyik fóliás kis csomagot a folpack segítségével formáld meg henger alakúra!'''
# '''Tedd a hűtőbe a kész masszacsomagokat!''' Minél többet áll a hűtőben, annál inkább megdermed és könnyebb lesz a további munka vele. Maximum 1-2 óra elég.
+
# '''Tedd a hűtőbe a kész massza-csomagokat!''' Minél többet áll a hűtőben, annál inkább megdermed és könnyebb lesz a további munka vele. Maximum 1-2 óra elég.
 
# '''Míg dermed a töltelék, olvaszd meg az étcsokoládét!'''
 
# '''Míg dermed a töltelék, olvaszd meg az étcsokoládét!'''
 
# '''Kenj kiskanál segítségével sütőpapírra csíkokat az olvadt csokoládéból!''' Ezek a csokicsíkok lesznek a túró rudik aljai, tehát méretben akkorákat készíts, amekkorák a hűtőben lévő túrótöltelékek.  
 
# '''Kenj kiskanál segítségével sütőpapírra csíkokat az olvadt csokoládéból!''' Ezek a csokicsíkok lesznek a túró rudik aljai, tehát méretben akkorákat készíts, amekkorák a hűtőben lévő túrótöltelékek.  
 
# '''A megdermedt túrókrémeket tedd rá a csokicsíkokra!''' Természetesen a folpack nélkül. :)
 
# '''A megdermedt túrókrémeket tedd rá a csokicsíkokra!''' Természetesen a folpack nélkül. :)
 
# '''Egy ecset segítségével vond be a rudikat a maradék csokoládéval!''' Nem kötelező az ecset, óvatosan önteni is lehet a folyós csokoládét.
 
# '''Egy ecset segítségével vond be a rudikat a maradék csokoládéval!''' Nem kötelező az ecset, óvatosan önteni is lehet a folyós csokoládét.
# '''Miután a csokoládé megdermed, egy sniccer segítségével vágd le a felesleges csoki végeket!'''
+
# '''Miután a csokoládé megdermed és egy sniccer segítségével vágd le a felesleges csoki végeket!'''
 +
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
* A túró szűrőn való áttörését kiválthatod azzal is, ha az összes túrót gézbe tekered, és csak hagyod kicsöpögni egy tál fölött. Ehhez viszont kell legalább egy fél, de inkább egy egész nap, így mindenképpen hűtött környezetben történjen a művelet, különben megsavanyodik, azaz megromlik a túró!
+
* A túró szűrőn való áttörését kiválthatjuk azzal is, ha az összes túrót gézbe tekerjük és csak hagyjuk kicsöpögni egy tál fölött. Ehhez viszont kell legalább egy fél, de inkább egy egész nap, így mindenképpen hűtött környezetben történjen a művelet, különben megsavanyodik, azaz megromlik a túró!
* Ha krémesebb állagot szeretnél adni a túrótölteléknek, akkor a csöpögtetést el is hagyhatod. Sőt, még tejfölt is keverhetsz hozzá. Viszont ilyenkor több zselatinnal kell összefogatnod a masszát!
+
* Ha krémesebb állagot szeretnénk adni a túrótölteléknek, akkor a csöpögtetést el is hagyhatjuk. Sőt, még tejfölt is keverhetünk hozzá. Viszont ilyenkor több zselatinnal kell összefognunk a masszát!
* Ha pikánsabb töltelékkel is kísérleteznél, akkor a túrós masszát még ízesítheted tetszés szerint például fahéjjal, kevés kakaóval stb.
+
* Ha pikánsabb tölteléket szeretnénk, akkor a túrós masszát még ízesíthetjük tetszés szerint például fahéjjal, kevés kakaóval stb.
 +
 
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
32. sor: 34. sor:
 
* 1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília magjai
 
* 1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília magjai
 
* egy alaposan megmosott citrom reszelt héja
 
* egy alaposan megmosott citrom reszelt héja
* 2 evőkanál zselatin
+
* 2 evőkanál zselatin, ha nem csöpögtetjük le a túrót
* 2 dl víz
 
 
* jó minőségű étcsokoládé
 
* jó minőségű étcsokoládé
 
* Folpack
 
* Folpack
40. sor: 41. sor:
 
* Kiskanál
 
* Kiskanál
 
* Sniccer
 
* Sniccer
 +
  
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
  
* A túró mindenféle vegyszerek nélkül hamar megromlik, így 2-3 napon belül fogyasszátok el a házi túró rudikat! Elkészülés után mindenképpen hűtőben tárold őket!
+
* A túró mindenféle vegyszerek nélkül hamar megromlik, így 2-3 napon belül fogyasszuk el a házi túró rudikat! Elkészülés után mindenképpen hűtőben tároljuk őket!
* Ha pedig túlságosan is finomra sikerült, csinálj többet belőle, különben legközelebb is hamar el fog fogyni! :)
+
* Ha pedig túlságosan is finomra sikerült, csináljunk többet belőle, különben legközelebb is hamar el fog fogyni! :)
 +
 
  
 
== Kapcsolódó videók ==
 
== Kapcsolódó videók ==
59. sor: 62. sor:
 
* [http://richpoi.com/cikkek/izvilag/keszitsen-turo-rudit-hazilag.html Készítsen túró rudit házilag!]
 
* [http://richpoi.com/cikkek/izvilag/keszitsen-turo-rudit-hazilag.html Készítsen túró rudit házilag!]
 
* [https://pottyos.hu/documents/markatortenet.pdf A Pöttyös Túró Rudi története]
 
* [https://pottyos.hu/documents/markatortenet.pdf A Pöttyös Túró Rudi története]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)