Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Csokit olvasztani szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
15. sor: 15. sor:
  
 
=== Csokiolvasztás mikrohullámú sütőben  ===
 
=== Csokiolvasztás mikrohullámú sütőben  ===
# '''Törd fel a csokoládét''': Törd fel a csokoládét kisebb darabokra, és tedd egy mikrohullámú sütőben is használható tálba. A kisebb darabokra tört csokoládé könnyebben és egyenletesebben olvad.
+
'''Törd fel a csokoládét''': Törd fel a csokoládét kisebb darabokra, és tedd egy mikrohullámú sütőben is használható tálba. A kisebb darabokra tört csokoládé könnyebben és egyenletesebben olvad.
# '''Mikrohullámú sütőben olvasztás''': Helyezd a tálat a mikrohullámú sütőbe, és állítsd alacsony teljesítményre (a névleges teljesítmény kb. 20-30%-ra). Melegítsd a csokoládét 20-30 másodpercig, majd vedd ki és keverd meg.
+
'''Mikrohullámú sütőben olvasztás''': Helyezd a tálat a mikrohullámú sütőbe, és állítsd alacsony teljesítményre (a névleges teljesítmény kb. 20-30%-ra). Melegítsd a csokoládét 20-30 másodpercig, majd vedd ki és keverd meg.
# '''Ismételd meg az előző lépést''': Ismételd meg a melegítést és keverést 15-20 másodperces intervallumokban, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad és állaga simává nem válik. Fontos, hogy ne melegítsd túl a csokoládét, mert a túl magas hőmérséklet tönkreteheti.
+
'''Ismételd meg az előző lépést''': Ismételd meg a melegítést és keverést 15-20 másodperces intervallumokban, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad és állaga simává nem válik. Fontos, hogy ne melegítsd túl a csokoládét, mert a túl magas hőmérséklet tönkreteheti.
# '''Használd fel a csokoládét''': Most, hogy a csokoládé felolvadt és megfelelő állagú, felhasználhatod a receptedben vagy díszítésre.
+
'''Használd fel a csokoládét''': Most, hogy a csokoládé felolvadt és megfelelő állagú, felhasználhatod a receptedben vagy díszítésre.
 +
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
48. sor: 49. sor:
 
== Források, hivatkozások ==
 
== Források, hivatkozások ==
  
* [https://feelgoodfoodie.net/recipe/how-to-melt-chocolate/ How to Melt Chocolate]
+
* [https://www.ghirardelli.com/how-to-melt-chocolate Ghirardelli Chocolate Company. (n.d.). How to Melt Chocolate]
* [https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-melt-chocolate Goodfood: How to melt chocolate]
+
* [https://www.kingarthurbaking.com/blog/2018/04/13/how-to-melt-chocolate King Arthur Baking Company. (n.d.). How to melt chocolate]
* [https://www.kingarthurbaking.com/blog/2023/02/08/how-to-melt-chocolate King Arthur Baking: We tried every method: This is the best way to melt chocolate]
+
* [https://www.tastingtable.com/cook/national/how-to-melt-chocolate Williams, F. (2017, November 13). How to Melt Chocolate: 5 Easy Techniques. Tasting Table]
 
+
* [https://www.bonappetit.com/test-kitchen/cooking-tips/article/melting-chocolate Saffitz, C. (2018, February 12). How to Melt Chocolate, the Right Way. Bon Appétit]
[[Kategória:Étel-ital]]
+
* [https://www.bhg.com/recipes/desserts/chocolate/how-to-melt-chocolate/ Better Homes & Gardens. (n.d.). How to Melt Chocolate: 3 Easy Ways]

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)
A lap eredeti címe: „https://hogyankell.hu/Csokit_olvasztani