Amatőr szakácsból profivá avanzsálni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
4. sor: | 4. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | + | * Keress egy megbízható szakács tanfolyamot! Arról azonban ne feledkezz meg, hogy az iskolát elvégezve még közel sem biztos, hogy munkát is kapsz. Nem elég kívülről fújnod a panírozás magas művészetét, vagy tudnod, hogy mi az a julienne és a mártás-redukálás. | |
− | + | ||
− | + | * Keress elő otthon minden szakácskönyvet, és gyakorolj! Próbáld ki a lehető legtöbb receptet, hogy jártasságot szerezz! Egy jó séfnek nemcsak a bablevest kell jól elkészítenie, hanem a mézes-krémest is. | |
− | + | ||
− | + | * Keress magadnak gyakorlati helyet a tanfolyam után! Ahhoz, hogy elegendő tapasztalatot szerezhess a szakács szakmában, mindent az elejéről kell kezdened. Feltehetően hosszú hónapokon át csak hagymát és krumplit fogsz pucolni egy étteremben, később azonban már egy-egy mártást is rád bíznak. | |
+ | |||
+ | * Keress újabb és újabb célokat, ismerd meg más kultúrák gasztronómiáját! Tapasztalataidról akár videó blogot is vezethetsz, cikkeket is írhatsz. Így azoknak is segíthetsz, akik hasonló cipőben járnak, mint te. | ||
+ | |||
+ | * Keress minden napban pozitívumot! Sok amatőr szakács ott bukik el, hogy idő előtt feladja a harcot. Unják, hogy csak a tésztát dagasztják éjt nappallá téve, biztos távolságban a gáztűzhelytől. Feladatként élik meg a mindennapokat, holott a tanfolyamon is biztosan elmondták, hogy a betanulási időszak, és a ranglétrán való felkapaszkodás nem 3 hónap lesz. | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
29. sor: | 33. sor: | ||
*[http://geniuszplusz.hu/] Géniusz Plusz szakács tanfolyam és egyéb vendéglátóipari képzések | *[http://geniuszplusz.hu/] Géniusz Plusz szakács tanfolyam és egyéb vendéglátóipari képzések | ||
− | *[http://egyszakacsnaploja.blog.hu/2015/10/19/a_kezdeti_nehezsegek_a_nehezseg_kezdete] | + | *[http://egyszakacsnaploja.blog.hu/2015/10/19/a_kezdeti_nehezsegek_a_nehezseg_kezdete] |
− | |||
− | |||
− | *[http:// | + | *[http://vilagevo.hu/2014/03/06/szakacs_akarsz_lenni_akkor_elobb_olvasd_el_mit_gondol_errol_egy_magyar_szakacs] |
− | [ | + | *[http://hellokarrier.hu/karrierutak/6806-megvan-a-michelin-csillagos-sef-titka.html] |
− | |||
− |