Weboldalakat letiltani a routeren keresztül

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell weboldalakat letiltani a routeren keresztül?

Ha nem szeretnéd, hogy bizonyos weboldalak elérhetőek legyen otthon vagy munkahelyen, akkor az egyik legegyszerűbb módszer a blokkolásra, ha közvetlenül a routerben állítod be ezeket az oldalakat. Ehhez nem kell különösebb technikai tudás, egyedül a router ip címét és adminisztrátor szintű hozzáférési jelszavát kell ismerned, nézzük a lépéseket.

[szerkesztés] Lépések

 1. Csatlakozz a routeren a böngésződ segítségével. Ehhez ismerned kell a router ip címét. A legtöbb router alapbeállításként a http://192.168.1.1 vagy https://192.168.1.1 címen érhető el. Ha nem jelenik meg a router adminisztrációs felülete, akkor nézd meg a felhasználói leírásban a pontos ip címet.
 2. Add meg a belépési kódokat. A router adminisztrációs felülete általában jelszóval van védve. Használd azt a belépési kódot, amit korábban megadtál és lépj be a felületre (a routerek alapbeállításként többnyire az admin/admin belépési név/jelszó párost használják, ha ez nem jön be, akkor nézd meg a felhasználói útmutatót.
 3. Keresd meg a szűrési menüt. A menü neve a használt router függvényében változó, általában az Access restriction, Content filtering szavakat használják. Ha beléptél a megfelelő menübe, többnyire két lehetőséged adódik.
  1. Weboldal letiltása webcím alapján: Ebben az esetben add meg azokat a webcímeket, melyek megjelenítését le akarod tiltani.
  2. Weboldalak letiltása kulcsszavak alapján: Ennek az opciónak a segítségével azoknak a weboldalaknak a megjelenítését tilthatod le, melyek tartalmazzák az általad megadott szavakat.
 4. Mentsd el az új beállításokat. Kattints az Ok, Save Settings, vagy Apply Settings feliratú gombokra, melyek az oldal alján találhatók. Készen is vagy.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha gyermekedet szeretnéd megóvni a káros tartalmak megtekintésétől, válaszd a kulcsszó alapú szűrést, így nem fognak megjelenni azokat a weboldalak, melyekben szerepelnek az általad kritikusnak gondolt kulcsszavak.
 • Ha elfelejtetted a router jelszavát, akkor reseteld a router, nyomd meg kb. 10 másodpercig az erre szolgáló gombot egy toll hegyével. Ezt követően a jelszó és belépési név visszaáll az alapbeállításra. Természetesen ebben az esetben újra kell konfigurálni a routert, mert a gyári beállításokra áll vissza az eszköz.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Router ip címe és jelszava


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ahhoz, hogy le tudd tiltani a weboldalak megjelenítését, ismerned kell a router belépési kódját.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

 • Saját tapasztalat.

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag