Vonzó LinkedIn profilt létrehozni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell vonzó LinkedIn profilt létrehozni?

Linkedin-profil.png
A LinkedIn egy szakmai közösség, így a profilodat is az üzleti stílushoz kell igazítanod. Ha a közösségi oldalt valóban a professzionális kapcsolatok kialakítására szeretnéd használni, egy izgalmasan, korrekten kitöltött, vonzó személyes oldalra van szükséged. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb pontokat, melyeket követve profi LinkedIn profilod lehet!

[szerkesztés] Lépések

 1. Miután regisztráltál a LinkedInen, kezdd el kitölteni a profilodat az Edit Profile gombra kattintva!
 2. Döntsd el, hogy milyen nyelvű legyen a profilod! Ennek megfelelően add meg nevedet is, ha pl. angol, akkor keresztnév-vezetéknév formában. Készíthetsz másodlagos profilt is egy másik nyelven, ehhez az Edit Profile / Create profile in another language lehetőségre kattints.
  Linkedin9.jpg
 3. Tölts fel egy hivatalos fotót magadról! Ideális egy olyan fénykép, amin szemből jól látszik az arcod, és semleges a háttere.
 4. Módosítsd profilod hivatalos LinkedIn URL-jét! Ehhez menj az egérrel az Edit Profile mellett lévő nyílra, és válaszd ki a Manage public profile settings gombra. A jobb felső sarokban találod a Customize your public profile URL lehetőséget, erre kattintva már be is írhatod a választott nevet.
  Linkedin10.png
 5. Szerkessz új Headline-t magadnak! A Headline a neved alatti összefoglaló rész, mely összesen 120 karakternyi lehet. Érdemes lecserélni azt, amit az oldal magától generál a szakmai tapasztalataid vagy tanulmányaid alapján.
 6. Módosítsd a kapcsolati információidat! Az Edit Profile/Edit Contact infóra kattintva két területet látsz, az egyik az, amit csak az ismerőseid látnak (e-mail cím, telefonszám, cím, azonnal üzenetküldési azonosítóid, pl. Skype-azonosítód), a másik pedig mindenki számára látható (Twitter és WeChat felhasználóneved, valamint a weboldalaid).
  Linkedin11.png
 7. Írj egy összefoglalót (Summary) magadról! Mutatkozz be, ismertesd kiemelkedő teljesítményeidet, illusztráld azokat prezentációkkal, blogbejegyzésekkel, publikációkkal.
 8. Add meg aktuális munkahelyedet! Add meg a pozíciót, hogy menny ideje dolgozol ott, és mi a munkaköröd! Add hozzá a profilodhoz a legfontosabb két korábbi munkahelyedet is.
 9. Töltsd ki a tanulmányaidra vonatkozó részt! Az egyetemet, illetve a szakirányú képzéseket írd be. Lehetőséged van megadni a fokozatot, a szakirányt, a diplomád érdemjegyét, a közösségeket, melyeknek aktív tagja voltál.
 10. Sorold fel, milyen témakörök iránt érdeklődsz (Interests)!
 11. Adj meg személyes adatokat (Personal Details)! Születésnapodat és családi állapotodat adhatod meg, az adatok melletti lakatra kattintva pedig beállíthatod, hogy kik lássák ezeket.
 12. Sorold fel a képességeidet (Skills)! Összesen 50 készséget adhatsz hozzá profilodhoz, melyek a szakterületen való jártasságodat tükrözik.
 13. Bővítsd profilodat egyéb extrákkal! Az oldal jobb oldalán a „You can also add…” cím alatt többek között a következőkkel színesítheted az oldaladat: projektekkel, nyelvtudásoddal, publikációiddal, szervezeti tagságaiddal, elismeréseiddel, díjaiddal, minősítésekkel stb.
 14. Módosítsd profilod egyes elemeinek sorrendjét! Amikor szerkesztés módban vagy, az elemek mellett látsz egy le- és felfelé mutató nyilat, melyet tarts nyomva, így tudod mozgatni a részeket személyes fontossági sorrended alapján.

[szerkesztés] Tippek

 • Ne ossz meg nagyon személyes tartalmakat! Ez a felület az üzleti életre koncentrál.
 • Minél részletgazdagabb a profilod, annál könnyebben fognak megtalálni a potenciális üzletfelek, ismerősök!
 • Egyedi profil URL-ednél vannak korlátozások (ld. Figyelmeztetések), ezért játssz a betűkkel, add meg például így a neved: KerestElek (a hu.linkedin.com/in/kerestelek helyett).
 • A Headline szerkesztésénél használd kreatívan a szakterületedhez kapcsolódó kulcsszavakat!
 • A kontaktinfóknál megadhatsz 3 különböző weboldalt. Érdemes kiemelni munkahelyed weboldalát, saját vagy céges blogot, esetleg Facebook profilt.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • internet
 • LinkedIn profil
 • némi angol nyelvtudás


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne használj olyan fotót, amin szórakozás közben vagy barátokkal vagy látható!
 • Az egyedi profil URL létrehozásakor figyelned kell a következőkre: 5-30 betűt és számot tartalmazhat, nem használhatsz szóközt, szimbólumokat és speciális karaktereket (pl. pontot).
 • Munkahelyeidnél nem az a fontos, hogy minden eddigit felsorolj! Törekedj a lényegre, az egy hónapos munkákat ne tüntesd fel.
 • A LinkedInen soha ne adj meg hamis adatokat! Nem szolgálná a javadat.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS